Ευχάριστα τα νέα: Καλύτερα 1 ολόκληρη σοκολάτα παρά 1 κομμάτι ημερησίως!

Καλά τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας! Αυτούς που τη θέλουν οπωσδήποτε στη διατροφή τους σε καθημερινή σχεδόν βάση! Για όλους εμάς που δεν μας αρκεί ένα μόνο κομμάτι!

Τι λένε οι ειδικοί;

Σύμφωνα με τη Αυστραλή διατροφολόγο Amanda Salis, για να επωφεληθεί ο οργανισμός σου τα θετικά της σοκολάτας πρέπει να φας όλη την πλάκα και όχι μόνο ένα κομματάκι!

Το ένα κομματάκι παχαίνει ενώ ολόκληρη η σοκολάτα όχι!

Οξύμωρο; Δεν είναι θέμα ποσότητας ακριβώς. Είναι θέμα συχνότητας. Όταν καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα θερμίδων μια φορά, ο οργανισμός ενεργοποιεί έναν μηχανισμό που σας εξαναγκλάζει να απαλλαγείτε από την περίσσεια των θερμίδων.

Αν οι θερμίδες καταναλώνονται συχνά και σε μικρότερη ποσότητα, τότε καίγονται και πιο δύσκολα!

Να επιτρέπετε στον εαυτό σας μικρές χαρές!

Σύμφωνα με την Αmanda Salis, είναι πιο… υγιές να επιτρέπουμε στον εαυτό μας κάποιεςπλήρεις απολαύσεις χωρίς τύψεις. Αρκεί βέβαια αυτό να είναι περιστασιακό και να μην αποτελέσει μια συνήθεια που θα σου προαθέσει περιττά κιλά.

Όπως δηλώνει η διατροφολόγος, από μια ψυχολογική άποψη ειναι καλό να τρώμε όταν πεινάμε μέχρι να χορτάσουμε καθώς και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας κάποιεςαπολαύσεις, αλλιώς ρισκάρουμε να περάσουμε στο στάδιο της αδηφαγίας αν καταπιεζόμαστε όλη την ώρα!
Οπότε φάτε άφοβα τη σοκολάτα σας!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες απο marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιος τύπος σοκολάτας είναι πιο καλός για την υγεία μας;

Πεντανόστιμο vegan κέικ σοκολάτας

6 απίστευτα facts για τη σοκολάτα που λίγοι γνωρίζουν!

Σχετικά άρθρα