Επίδομα παιδιού: Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το Α21

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι κλείνει το Α21 για την πληρωμή της γ’ δόσης στο επίδομα παιδιού 2019.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 στο TAXISnet για το Επίδομα Παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Κάθε πότε υποβάλλω αίτηση;

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Υπέβαλλα την αίτηση Α21 αλλά δεν φαίνεται εγκεκριμένη. Πρέπει να κάνω κάτι;

Όχι δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια, αρκεί η υποβολή της αίτησης. Εφόσον είναι εντάξει τα κριτήρια του επιδόματος, εμφανίζεται στην αρχή της αίτησης όταν κάνετε προβολή, το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

Αποκτήσαμε τέκνο εντός του τρέχοντος έτους. Πότε πρέπει να κάνουμε αίτηση;

Δικαιούσθε επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών TAXISnet.

Πώς προσθέτω νέο τέκνο σε ήδη υποβληθείσα αίτηση Α21;

Κάνετε προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και πατάτε το κουμπί προσθήκη τέκνου. Kαταχωρείτε το επώνυμο (όχι μικρό όνομα ) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού και στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Δέχεται το σύστημα επισύναψη δικαιολογητικών;

Στις περιπτώσεις, για τις οποίες απαιτείται η επισύναψη δικαιολογητικών το σύστημα προβάλει ειδική επισήμανση. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν απαιτείται να γίνει επισύναψη δικαιολογητικών.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση;

«Μπαράζ» πληρωμών: Αυτά τα επιδόματα καταβάλλονται μέχρι τέλη Ιουλίου

Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»: Σε αφορά αν είσαι εργαζόμενος

Πληρώνεις τις συναλλαγές σου με κάρτα; Δες τι αλλάζει

Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές πήραν παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σχετικά άρθρα