Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος – Οι πρώτες αντιδράσεις

Αποφυλακίζεται ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA, μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, αποδέχθηκε το αίτημα του επιχειρηματία δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.

Ελεύθερος υπό όρους

Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ όρισε και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση του κ. Φλώρου, όπως αναπτύχθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι είχαν βασικό αιτιολογικό ότι με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα η απειλούμενη ποινή των ισοβίων, βάσει του νόμου περί καταχραστών δημοσίου που πλέον καταργήθηκε, φθάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.

Έχει επιστρέψει τα λεφτά;

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία τόνισε ότι στον κ. Φλώρο έχουν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, επομένως εκτίμησε ότι η μέγιστη ποινή με τα ίδια ελαφρυντικά, που ενδέχεται να του επιβληθεί, θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περίπου 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση των δύο εταιρειών.

Οι πρώτες αντιδράσεις

«Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην… κανονικότητα που είχε υποσχεθεί η ΝΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αβάσιμους και αστείους» τους «ισχυρισμούς της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ» και θέτει προς τη ΝΔ μερικά ερωτήματα, όπως ποιοι ήταν οι δικηγόροι που επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα τον κ. Φλώρο στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μαφία των φυλακών: Ελεύθεροι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Υπόθεση Φλώρου: Δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο κύκλωμα αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά

Αριστείδης Φλώρος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του

Σχετικά άρθρα