Σάμος: Οι προσαγωγές γιατρών και η… σωτήρια επέμβαση του υπουργού

Προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Σάμου, καθώς και μεταφραστών, έγιναν από τη Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο νησί.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, περισσότερα από πέντε άτομα από τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Σάμου, έχουν συλληφθεί.

Γιατί κατηγορούνται;

Κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής διευκόλυναν με πλαστές ή και ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις αιτούντες άσυλο να ενταχθούν σε ευάλωτες κατηγορίες.

Έτσι πετυχαίνουν τη σύντομη μετακίνησή τους από τη Σάμο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την Ελληνική Αστυνομία.

Η… σωτήρια επέμβαση του υπουργού

Παράλληλα, ένα ακόμα ζήτημα προέκυψε στο νοσοκομείο Σάμου και λύθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στην άμεση επίλυση του προβλήματος, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός. Στο νησί έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός του.

Η μετακίνηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Ιουλίου, όταν και θα επιστρέψει η παιδίατρος του νοσοκομείου από την άδειά της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νέα Βουλή: Πόσοι έδωσαν όρκο στο Κοράνι και πόσοι θρησκευτικό;

Β. Κικίλιας για τη φωτιά στο Μάτι: «Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος»

Μπαλατσινού – Κικίλιας: Γιατί αποφάσισαν να μείνουν χωριστά;

Κικίλιας: Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη των αδύναμων πολιτών

Σχετικά άρθρα