Ντοματοσαλάτα με λάδι δυόσμου, φέτα και ελιές Καλαμών

<p><span>Σας προτείνουμε μια δροσερή και εύκολη σαλάτα με ντοματίνια, λάδι δυόσμου, φέτα και ελιές καλαμών. </span>Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαλακό κατσικίσιο τυρί σας αρέσει.</p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><span>Διάφορες ώριμες μικρές ντομάτες, γύρω στα 400 γρ., ή μεγαλύτερες ντομάτες αν προτιμάτε </span><br /><span>Ένα μεγάλο κομμάτι φέτα</span><br /><span>9-10 ελιές Καλαμ</span><span class="text_exposed_show">ών, χωρίς κουκούτσι κατά προτίμηση <br /><br /><strong>Για το λάδι δυόσμου</strong><br />Ένα μεγάλο μάτσο φρέσκο δυόσμο, γύρω στα 15 γρ.<br />150 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο<br />Μια πρέζα αλάτι<br /><br />Φυλλαράκια δυόσμου, για γαρνίρισμα<br /><br /><br /><strong>Προετοιμασία</strong><br /><br /><strong>Για το λάδι δυόσμου</strong><br />Κόψτε τα φύλλα του δυόσμου και πετάξτε τα κοτσάνια. Τοποθετήστε τα φύλλα μέσα σ' ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ελαιόλαδο. Επεξεργαστείτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέστε το αλάτι. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση κι αν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες, κόψτε τες σε κομμάτια. Τακτοποιήστε τες σε μια πιατέλα, θρυμματίστε τη φέτα από πάνω και σκορπίστε τις ελιές. Μ' ένα κουτάλι, ρίξτε όσο λάδι δυόσμου επιθυμείτε και γαρνίρετε με μερικά μικρά φύλλα φρέσκου δυόσμου. Σερβίρετε αμέσως με λίγο ψωμί κι ένα κρύο μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί ή με το κυρίως γεύμα σας.<br /><br />Το λάδι δυόσμου διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες.</span></p>

Σχετικά άρθρα