Νόστιμα κεφτεδάκια γαρίδας με χούμους

Θέλετε να ετοιμάσετε κάτι πρωτότυπο, νόστιμο αλλά και χορτοφαγικό; Τότε μπορείτε να φτιάξετε κεφτεδάκια γαρίδας και να τα συνοδεύσετε με χούμους!

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 16 μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες, βρασμένες και ψιλοκομμένες+ 4 επιπλέον μεγαλούτσικες ολόκληρες, για γαρνίρισμα (προαιρειτικά),
  • 1 μέτρια πατάτα τριμμένη και στυμμένη,
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • 2 κρόκοι αβγών,
  • 7-8 κουταλιές κρέμα γάλακτος,
  • 1 φλ. τριμμένο χαλλούμι,
  • Αλεύρι για αλεύρωμα,
  • Λάδι για το τηγάνισμα,
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • 4 κουταλιές ρόδι και τρυφερά φύλλα σαλάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά).

Για τους χούμους κρέμα:

  • 1 φλ. ρεβιθιά, μουλιασμένα αποβραδίς,
  • 2 κουταλιές ταχίνι,
  • 1 λεμόνι, το χυμό,
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • Αλάτι, πιπέρι.

Για τη σαλάτα:

  • 1 ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους,
  • 1 μεγάλο μάνγκο ξεφλουδισμένο, κομμένο κύβους,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου,
  • 1 λάιμ (μοσχολέμονο) τον χυμό,
  • ½ καυτερή πράσινη πιπερίτσα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Βήματα

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τη στυμμένη πατάτα, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, την κρέμα, το χαλλούμι, τους κρόκους και τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα, το ζυμώνετε να ομογενοποιηθεί και κρατάτε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά για να σφίξει.

Ξεπλένετε τα μουλιασμένα ρεβίθια με κρύο νερό και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Τα σκεπάζετε με κρύο καθαρό νερό, τα αφήνετε να κοχλάσουν, και τα βράζετε για 20 λεπτά. Τα στραγγίζετε ξανά, πετάτε το νερό τους και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα κρυώνετε και τα στραγγίζετε καλά, κρατώντας λίγες κουταλιές από το νερό τους.

Αδειάζετε τα κρύα ρεβίθια στο μπλέντερ, ή το πολυμίξερ, προσθέτετε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτοντας μερικές κουταλιές από το νερό τους, αν χρειαστεί.Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και την κρατάτε στο ψυγείο για να σμίξουν τα αρώματα.Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τυλίγετε στο αλεύρι. Ύστερα, τα τηγανίζετε τμηματικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Απλώνετε τους χούμους κρέμα σε πιατέλα, ή 4 πιάτα, μοιράζετε από πάνω τα κεφτεδάκια και τα γαρνίρετε με τις βρασμένες ολόκληρες γαρίδες. Σκορπάτε γύρω το ρόδι και τα συνοδεύετε με τη σαλάτα μάνγκο-αβοκάντο και, αν θέλετε, με τρυφερά φύλλα σαλάτας.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εύκολο ριζότο με γαρίδες!

Ριζότο με ψητές καραβίδες

Γαρίδες με αβοκάντο, ντοματίνια και δυόσμο

 

Σχετικά άρθρα