Σαλάτα με καπνιστό κοτόπουλο

Έχετε όρεξη για κάτι ελαφρύ, υγιεινό αλλά και εύκολο; Τότε μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με καπνιστό κοτόπουλο! Συνοδεύεται με ένα ωραιότατο ντρέσινγκ από χυμό ροδιού.

Συστατικά

  • 2 μέτρια φιλέτα καπνιστό κοτόπουλο,
  • 4 χούφτες ανάμικτα μαρουλόφυλλα, κομμένα σε μπουκιές,
  • 8 λεπτές φέτες από αγγουράκι (κομμένες κατά μήκος).

Ντρέσινγκ:

  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 κουταλιές χυμό από ρόδι,
  • 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι,
  • 2 κουταλιές ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα,
  • 2 κουταλιές σπόρια από ρόδι,
  • 1 φύλλο βασιλικού ψιλοκομμένο,
  • 1/3 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι,
  • 3 φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Κόβετε το κοτόπουλο σε μακρόστενες, λεπτές λωρίδες. Φτιάχνετε με τα φετάκια αγγουριού 4 «κυλίνδρους» στο κέντρο κάθε πιάτου και τους γεμίζετε προσεχτικά με τα μαρουλόφυλλα και το κοτόπουλο. Για ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα «στεφανάκι» τσέρκι (ακόμα και μια κονσέρβα τόνου που θα ανοίγεται και από τις δυο πλευρές). Το λαδώνετε ελαφρά, βάζετε στα πλευρά του τις φέτες του αγγουριού, το γεμίζετε και το αφαιρείτε προσεκτικά.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ, χτυπώντας με πιρούνι σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό του ροδιού, το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο σε ένα μπολ να ομογενοποιηθούν και ανακατεύοντας μέσα τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνετε τις σαλάτες και τις σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φιλέτο κοτόπουλο με καραμελωμένα φρούτα

Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο σε δροσερή καλοκαιρινή μαρινάδα

«Κινέζικο» κοτόπουλο στον φούρνο με σόγια και μέλι

Φουρνιστά κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο και ψαρονέφρι

 

Σχετικά άρθρα