Απολογία Ρουπακιά: Προκλητικός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δεκάδες ερωτήσεις της Έδρας προκάλεσαν οι νέοι ισχυρισμοί που πρόταξε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος αναίρεσε προηγούμενες απολογίες του, δηλώνοντας παράλληλα μετανιωμένος για όσα έγιναν στο Κερατσίνι.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς για πρώτη φορά έδωσε άλλη εκδοχή για το πού βρισκόταν λίγο πριν τραυματίσει θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα. Είναι εκδοχή που ταυτίζεται με αυτές των συγκατηγορουμένων του Καζαντζόγλου και Πατέλη, ισχυριζόμενος πως το επίμαχο βράδυ βρέθηκε λίγα μέτρα από την Τοπική της Νίκαιας γιατί έπρεπε να παραδώσει τρικάκια.

Τα… γυρίζει για το πού ήταν το επίμαχο βράδυ

Μέχρι σήμερα, είχε υποστηρίξει πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 βρισκόταν στο σπίτι του και ότι από εκεί ξεκίνησε για την Τοπική της Χρυσής Αυγής, ειδοποιημένος από άλλο τότε μέλος της οργάνωσης για το μήνυμα- κάλεσμα του πυρηνάρχη Γιώργου Πατέλη.

Ωστόσο, τώρα τονίζει πως το επίμαχο απόγευμα βρισκόταν από νωρίς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από όπου με εντολή Πατέλη πήγε σε τυπογραφείο στο Περιστέρι να πάρει τα τρικάκια για να τα δώσει στον συγκατηγορούμενο του, Ι Καζαντζογλου.

Μετά τη συνάντηση με τον Καζαντζόγλου όπως είπε, έμαθε για τα μηνύματα του Πατέλη και πήγε στα γραφεία της τοπικής όπου είδε μηχανάκια και αυτοκίνητα μαζεμένα να ξεκινούν για την καφετέρια «Κοράλλι». Μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση του συγκατηγορουμένου του Θανάση Τσόρβα όταν ανέφερε πως στην πορεία των οχημάτων που ξεκίνησαν για την καφετέρια, ήταν και αυτό «με τους αδερφούς Τσόρβα».

Η οργή Θανάση Τσόρβα για το αυτοκίνητο

Από την έδρα ρωτήθηκε μήπως το αυτοκίνητο ήταν του Καζαντζόγλου- που είναι επίσης μαύρο- αλλά απάντησε αρνητικά. Ο Θανάσης Τσόρβας ζήτησε τον λόγο και είπε πως δεν ήταν στην πορεία αναφέροντας πως το δικό του αυτοκίνητο «είναι πολύ χαρακτηριστικό». Είναι πρόθυμος να φέρει φωτογραφίες ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι το δικό του αυτό που επικαλέστηκε ο κος Ρουπακιάς.

Η εισαγγελέας, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά ο κατηγορούμενος επικαλείται τα τρικάκια, ζήτησε να διευκρινίσει αν αναιρεί την προηγούμενη απολογία του για να λάβει από τον συνήγορό του απάντηση ότι πράγματι την αναιρεί.

Πολλές οι ερωτήσεις της Έδρας

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις της έδρας όμως και για όσα περιέγραψε ο Γιώργος Ρουπακιάς ότι έγιναν λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός το μουσικός. Το κύριο θέμα που τέθηκε ήταν αν είναι σίγουρος πως όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο με το μαχαίρι στο χέρι, ήταν αντιμέτωπος με τον Φύσσα και 3 με 4 φίλους του ή αν γινόταν συμπλοκή μεταξύ του μουσικού και μελών της Χρυσής Αυγής.

Τότε, δήλωσε πως δεν υπήρχε κανένας άλλος εκεί, παρόλο που από έδρας επισημάνθηκε πως υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις και βίντεο που αναφέρονται στον μουσικό και άτομα που είχαν στραφεί εναντίον του. Μετά τη διακοπή της δίκης, ο κατηγορούμενος είχε αναφερθεί σε «μια απλή ανθρωποκτονία», αν και θέλησε να επανορθώσει σε αυτό που είπε.

Οι δηλώσεις του πατέρα του Παύλου Φύσσα

Ερωτηθείς από τον αναπληρωτή εισαγγελέα για τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο ίδιος κατάλαβε ότι η δήλωση δεν αφορά την ευθύνη της ανθρωποκτονίας.

Με το τέλος της σημερινής διαδικασίας ο πατέρας του Παύλου Φύσσα δήλωσε: «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά, όμως, τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπε: μαχαίρωσα τον Φύσσα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διαλύεται η Χρυσή Αυγή; Η νέα παραίτηση βουλευτή

Σταύρος Κοντονής στη Χρυσή Αυγή: Για του Χριστού την πίστη σκοτώσατε τον Φύσσα;

Μάγδα Φύσσα: Κατέρρευσε μόλις είδε τον δράστη της δολοφονίας του γιου της

Παύλος Φύσσας: Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της δολοφονίας από την Forensic Architecture (βίντεο)

Σχετικά άρθρα