Τραγωδία στο Μάτι: Ο Μητσοτάκης στο ετήσιο μνημόσυνο των 102 νεκρών

Στο Μάτι, την περιοχή όπου γράφτηκε σαν σήμερα ένα χρόνο πριν μία από τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, με 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μάτι

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τους 102 νεκρούς που βρήκαν τραγικό θάνατο από την φωτιά στο Μάτι.

Το «παρών» έδωσε και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Παρόντες στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων του Ματιού ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας που εκείνη την ημέρα ως υπεύθυνος, τότε, για τις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων είχε φροντίσει για την έγκαιρη και ασφαλή εκκένωσή τους και ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Επιμνημόσυνη δέηση στο Λιμανάκι το βράδυ

Σημειώνεται πως σήμερα στις 20:00 οι κάτοικοι του Ματιού θα συγκεντρωθούν στο λιμανάκι όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.

Στο Νέο Βουτζά, θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο πέταλο της οδού Ισμήνης, της β’ Εισόδου, εκεί που είχαν βρεθεί τα περισσότερα θύματα, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη τους.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι θα περπατήσουν μέχρι τον Ναυτικό Ομιλο Ματιού όπου εκεί θα φυτέψουν 15 κυπαρισσάκια, αφιερωμένα στους ανθρώπους που χάθηκαν.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποινικές ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής – Η απάντηση της Περιφερειάρχου Αττικής

«Δεν ξεχνώ»: Το συγκλονιστικό βίντεο των νέων από το Μάτι

Ν. Παππάς: «Η πιο δύσκολη στιγμή μας, η τραγωδία στο Μάτι»

 

Σχετικά άρθρα