Οριστική άρση των capital controls: Από πότε;

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), αναμένεται σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την άρση τους στο τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η πλήρης άρση των περιορισμών αποσκοπεί και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, έτσι ώστε να φτάσει ταχύτερα σε επενδυτική βαθμίδα, όπως καταγράφει το σχετικό δημοσίευμα. Ήδη συμπληρώνονται πάνω από τέσσερα χρόνια από την επιβολή των ελέγχων, τον Ιούνιο του 2015.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, οι καταθέσεις ιδιωτών τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1,7 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό απόθεμά τους να έχει φτάσει πλέον στα 136,9 δισ. ευρώ. Το ποσό παραμένει χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν οι καταθέσεις ξεπερνούσαν τα 160 δισ. ευρώ, αλλά υψηλότερο από τα 120,8 δισ. ευρώ του Ιουνίου του 2015, όταν επιβλήθηκαν τα capital controls.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης και Στουρνάρας για τα capital controls;

«Χαλάρωση» των capital controls: Τι ισχύει για τις αναλήψεις από σήμερα;

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X