Ντόνατς με μήλα και καραμέλα

<p>Σας προτείνουμε να φτιάξετε πεντανόστιμα ντόνατς με μήλα και καραμέλα. Τα παιδάκια σας θα τα λατρέψουν. </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[0]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[0].[0]">150 -180 γρ. γάλα</span><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[0].[1]" />2 κουταλάκια μαγιά σε σκόνη<br />2 κουταλάκια αλατι<br /></span><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[2]">3 μέτρια αυγα ελαφρά χτυπημένα</span><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[3]" />150 γρ. ζάχαρη<br />2 μέτρια μήλα σε μικρά κομματάκια<br />400 γρ. αλευρι (περίπου)<br />180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span></span></p>
<p><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0]"><strong>Εκτέλεση</strong><br /><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[16]" /><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[17]">Δυαλύστε την μαγιά στο γάλα, ανακατέψτε την με λίγο αλευρι και αφήστε το να φουσκώσει. Βάλτε τα υπολοιπα υλικά σε ένα μπωλ, προσθέστε και την μαγιά και ανακατεψτε καλά. Αν έχετε μίξερ χτυπήστε το μέιγμα για 3 λεπτά αλλά τα μήλα ανακτεψτε στα στο τέλος με το χέρι για να μην διαλυθούν. Σκεπάστε την ζύμη και αφήστε την να σταθεί για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και άλλες τρεις ώρες στο ψυγείο. προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμους (αντιστάσεις – ποτέ αέρα). Βάλτε το μέιγμα λίγο λίγο σε ένα κορνέ με φαρδιά στρογγυλή μυτη και επάνω σε ενα ταψί στρωμένο με σιλικόνη ή χαρτί φούρνου, σχηματίστε μικρά ντόνατ με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να τα ψήσετε σε μια φόρμα για ντόνατ. Ψήστε κατευθείαν για περιπου 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αλέιψετε με το γλάσσο.</span><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[18]" /><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[19]" /><strong><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[20]">Για το γλάσσο</span></strong><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[21]" />Μια κούπα άχνη<br />2-3 κουταλιές γάλα<br /><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[28]" /><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[29]">Ανακατέψτε καλά και βουτήξτε μέσα σε αυτό τα ντόνατς. Το γλάσσο πρέπει να είναι σφτιχτό για να κολάει πάνω στα ντονατς. </span></span></span>Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και καραμέλα από επάνω! </p>
<p><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155924}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[29]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155928}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[0]"><strong>Για την κρέμα καραμέλα</strong><br /></span><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155928}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155928}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0]"><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155928}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[2]">130 γρ. ζάχαρη</span><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155928}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[3]" />60 ml νερό<br />60 ml κρέμα γάλακτος<br /><br data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155928}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[10]" /><span data-reactid=".r[5clht].[1][4][1]{comment452294804844143_1155928}.[0].{right}.[0].{left}.[0].[0].[0][2].[0].[3].[0].[11]">Βάλτε την ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν μεχρι η καραμέλα να αποκτήσει ενα βαθυ χρυσοκάστανο χρώμα. προσθέστε την κρέμα γάλακτος (προσοχή πιτσιλάει) ανακατεψτε και αποσύρετε από την φωτιά. Αφήστε να Κρυώσει. Αν σταθεροποιήθει πολύ προσθέστε απλά λίγη καυτη κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε το μείγμα ξανα για λίγο. Αφηστε ξανα να κρυώσει.</span></span></span></span></span></span></p>

Σχετικά άρθρα