«Παιχνίδι» φλερτ: Τι να του στείλω για να καταλάβει ότι μου αρέσει;

Υπάρχει ένα αγόρι που μου αρέσει πάρα πολύ. Όλο αυτό ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι αλλά κάναμε παρέα μόνο 1 εβδομάδα, μετά έφυγα για διακοπές αλλού. Φέτος, ενώ δεν μιλάγαμε σχεδόν καθόλου μου στέλνει στο άσχετο μήνυμα λέγοντάς μου ότι επιστρέφει μόνιμα Ελλάδα (μιας και έμενε Ντουμπάι με τους γονείς του). Από τότε μιλάμε κάθε μέρα σε τσατ και υπάρχει κάποιες φορές ένα παιχνίδι, ένα διακριτικό φλερτ (τουλάχιστον έτσι νομίζω).

Το πρόβλημα ξεκίνησε σήμερα όπου παίζοντας ένα παιχνίδι με ερωτήσεις του αποκάλυψα ότι υπάρχει κάποιος που μου αρέσει. Αυτός με ξάφνιασε ρωτώντας με για το ποιος είναι και πως αν είναι κοινός μας γνωστός μπορεί να με βοηθήσει να κάνουμε σχέση. Εγώ τώρα έχω αγχωθεί γιατί θέλω να βρω την ιδανική απάντηση χωρίς να του πω ποιος είναι (γιατί έχουμε και κοινούς γνωστούς και μπορεί να γίνει μπέρδεμα) και χωρίς να απορρίψω την βοήθεια που μου δίνει.

kinito likes love

Θα ήθελα να αφήσω και ένα υπονοούμενο ότι είναι αυτός αλλά διακριτικά. Τι πρέπει να του απαντήσω τελικά στο μήνυμα αυτό;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Νικέλα Καποτά, MSc Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner

Είναι λογικό όταν νιώθεις ότι σου αρέσει ένα αγόρι να αισθάνεσαι φόβο και ενθουσιασμό ταυτόχρονα. Άλλωστε η σωματική αίσθηση αυτών των δύο συναισθημάτων είναι παρόμοια. Έτσι είναι απόλυτα κατανοητό το ότι αγχώνεσαι για το πώς θα παίξεις αυτό το παιχνίδι του φλερτ σωστά. Φαίνεται να έχετε χτίσει μια πολύ ωραία σχέση μέσα από την συχνή επικοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει η τέλεια απάντηση που μπορείς να δώσεις σε αυτό το ερώτημα του αγοριού. Αρχικά δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε τις αντιδράσεις του άλλου. Κυρίως όμως είσαι εσύ αυτή που ξέρει ποια θα ήταν η κατάλληλη απάντηση.

koritsi diavazei mhnyma kinhto

Μόνο εσύ ξέρεις ποια είναι σωστή απάντηση

Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσένα τον τρόπο που μιλάτε και την δυναμική μεταξύ σας. Μπορείς να υπονοήσεις κάτι για δεις την αντίδρασή του. Όταν όμως είσαι έτοιμη θα πρότεινα να μιλήσεις ξεκάθαρα μαζί του ώστε και η απάντηση που θα πάρεις από τον ίδιο να είναι ξεκάθαρη και να μη χρειαστεί να αναρωτιέσαι.

Μήπως δεν χρειάζεται να βιαστείς;

Καταλαβαίνω αν νιώθεις ότι είναι ακόμα νωρίς ή ίσως δεν είσαι έτοιμη να εκφράσεις τα συναισθήματα σου στην προκειμένη χρονική στιγμή. Ίσως θα ήταν καλύτερα να το χτίσεις σιγά σιγά με το να μοιραστείτε πράγματα που θα σας φέρουν πιο κοντά.
Χτίσε έναν δυνατό δεσμό φιλίας πρώτα. Είναι πιθανό να αντέδρασε έτσι γιατί και αυτός δεν ήθελε να αποκαλύψει τα συναισθήματά του για σένα. Από την άλλη πλευρά όμως μην απογοητευτείς αν δεν του αρέσεις τελικά. Όπως έχω πει πολλές φορές, αυτό δεν αντικατοπτρίζει την δική σου αξία. Κατανοώ ότι μπορεί να νιώθεις ότι τα συναισθήματα σου σε κατακλύζουν και ένα απλό μήνυμα να το βιώνεις σαν κάτι πολύ σημαντικό και μεγάλο.

erotas

Ερωτήσεις που μπορείς να του κάνεις

Μπορείς να αλλάξεις λοιπόν το θέμα μέχρι να είσαι έτοιμη να μιλήσεις ή να έχεις μέσω της συζήτησης σας έμπνευση για το πώς να προσεγγίσεις την απάντηση. Μπορείς να του κάνεις ερωτήσεις όπως: για ποιο πράγμα είσαι περήφανος; ή τι σε κάνει να γελάς; ή τι ή ποιος σε κάνεις να νιώθεις καλύτερα όταν αισθάνεσαι άσχημα.

Η οπτική επαφή θα σε βοηθήσει να καταλάβεις!

Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο από το μήνυμα σου αν πλέον βλέπεστε από κοντά. Αν ναι, τότε να προσπαθήσεις να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί ώστε να μπορείς να επικοινωνήσεις και με την γλώσσα του σώματος και να προσπαθήσεις να αποκωδικοποιήσεις και την δική του. Με αυτό τον τρόπο θα γνωριστείτε καλύτερα, θα μπορέσεις να βρεις την ευκαιρία και τον τρόπο να αφήσεις κάποιο υπονοούμενο. Θα σου είναι πιο εύκολο να του μιλήσεις όταν το αποφασίσεις!

 

Νικέλα Καποτά MSc
Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner
nikelakapota.gr
[email protected]
6945038881
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διαδικτυακό φλερτ: Τα 7 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Άτυποι κανόνες του online φλερτ που πρέπει να γνωρίζεις

Nομίζεις ότι φλερτάρεις; Απατάσαι!

Οδηγός φλερτ: Πώς να μιλήσεις σε κάποιον που σου αρέσει

Φλερτ: Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να σε προσέξει

6 σημάδια που φανερώνουν ότι σίγουρα σε φλερτάρει

 

Σχετικά άρθρα