Τι είναι ο νευρικός κλονισμός και πώς τον ξεπερνάμε; thumbnail
Kατα τον Μεσαίωνα, ονομαζόταν μελαγχολία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ήταν γνωστό ως νευρασθένεια. Aπό τη δεκαετία του 1930 έως περίπου το 1970, έγινε γνωστός ως νευρικός κλονισμός. Η"Νευρική κρίση" είναι ένας όρος που το κοινό χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει μια σειρά ψυχικών ασθενειών, αλλά γενικά περιγράφει την εμπειρία ανθρώπων που "σπάνε" κάτω από τεράστια πίεση, την ψυχική κατάρρευση ή την ψυχική και σωματική εξάντληση. Γενικά δεν υπάρχει επιστημονικός όρος για αυτό που αποκαλούμε εμείς ως «νευρικό κλονισμό».

Τι είναι ο νευρικός κλονισμός και πώς τον ξεπερνάμε;

Τι είναι ο νευρικός κλονισμός;


Kατα  τον Μεσαίωνα, ονομαζόταν μελαγχολία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ήταν γνωστό ως νευρασθένεια. Aπό τη δεκαετία του 1930 έως περίπου το 1970, έγινε γνωστός  ως  νευρικός κλονισμός. Η"Νευρική κρίση" είναι ένας όρος που το κοινό χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει μια σειρά ψυχικών ασθενειών, αλλά γενικά περιγράφει την εμπειρία ανθρώπων που  "σπάνε" κάτω από τεράστια πίεση, την ψυχική κατάρρευση ή την ψυχική και σωματική εξάντληση. Γενικά δεν υπάρχει επιστημονικός όρος για αυτό που αποκαλούμε εμείς ως  «νευρικό κλονισμό».


Διάγνωση


Η διάγνωση που μοιάζει περισσότερο με αυτό που ονομάζουμε εμείς « νευρικό κλονισμό» είναι αυτός της  μείζονως  κατάθλιψης .Τα  καταθλιπτικά επεισόδια μπορεί να προκληθούν από βιολογικούς παράγοντες αλλά  συχνά προκαλούνται και  από κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.


Την κατάθλιψη την ορίζουμε  ως την "απώλεια ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης σε σχεδόν όλες τις δραστηριότητες»  όπως και επίσης και ως «διαρκή κόπωση χωρίς φυσική άσκηση." Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενέργειας και των κινήτρων, μαζί με τα συναισθήματα της ενοχής ή  και της απελπισίας.


Από τι προκαλείται


 Συχνά , ο νευρικός κλονισμός προκαλείται από αγχωτικές καταστάσεις, (π.χ. στον εργασιακό χώρο), δυσκολίες στις σχέσεις, προβλήματα υγείας, μετά από ένα ατύχημα ή το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου


Θεραπεία


Ο νευρικός κλονισμός θεραπεύεται έπειτα συνεδρίες με ψυχολόγο ή και με τη χορήγηση φαρμάκων 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X