Οργή μετά την κυνική ομολογία για τις δολοφονίες κοριτσιών

Ένας 65χρονος άνδρας ομολόγησε τις δολοφονίες κοριτσιών- μιας 15χρονης και μιας 18χρονης στη Ρουμανία- για τις οποίες από την αρχή ήταν ο βασικός ύποπτος.

Πρόκειται για τον Γκόργκι Ντίνκα, μηχανικό στο επάγγελμα, ο οποίος κρατείται από τις Αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους της 15χρονης Αλεξάντρα Μακεσάνου, και της 18χρονης Λουίζα Μελένκου.

Την είδηση της ομολογίας έδωσε ο δικηγόρος του υπόπτου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Ομολόγησε τα γεγονότα. Πρόκειται για δύο έφηβες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οργή μετά την κυνική ομολογία

Η εν λόγω υπόθεση έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης στη Ρουμανία, για τον τρόπο που οι Αρχές τη διαχειρίστηκαν. Όπως έγινε γνωστό, η 15χρονη τηλεφώνησε στο ευρωπαϊκό νούμερο έκτακτης ανάγκης 112 τρεις φορές, λέγοντας ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής, ενώ έκανε ωτοστόπ στον δρόμο για το σπίτι της.

«Έρχεται, έρχεται» ούρλιαζε το κορίτσι, προτού διακοπεί η επικοινωνία, όπως περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, που έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το πόστο του.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Όπως αποδείχθηκε, οι αρμόδιοι χρειάστηκαν 19 ώρες για να καταφέρουν να εντοπίσουν και να κάνουν έφοδο στην κατοικία του Ντίνκα, καθώς προσπαθούσαν μάταια να βρουν από πού τηλεφωνούσε το άτυχο κορίτσι, μην έχοντας τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ έχασαν χρόνο για να βγάλουν περιττά εντάλματα έρευνας.

Για αυτό χιλιάδες Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο κατά της κυβέρνησης, εξοργισμένοι. Μετά τη δημόσια κατακραυγή, αποπέμφθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας, 3 αξιωματικοί καθώς και ο περιφερειάρχης του Ολτ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Επ. Κορκονέας αλλά αποφυλακίζεται – Πώς «έσπασαν» τα ισόβια

Δολοφονία στο Περιστέρι: «Χτύπησε τουλάχιστον… 15 φορές το θύμα στο κεφάλι»

Θρίλερ με τη δολοφονία ζευγαριού: Το έγκλημα – μυστήριο

Σχετικά άρθρα