Τα διλήμματα της ζωής: Ερωτεύτηκα τον αδερφό του πρώην μου. Τι να κάνω;

Δεν ξέρω τι να κάνω με το κακό που με περιτριγυρίζει… Έζησα μια εμπειρία πριν από ένα χρόνο. Όλα ήταν λάθος: δικές μου επιλογές της ζωής μου… Είχα σχέση με ένα παιδί 21 χρόνων δεν κράτησε πολύ αυτό που έζησα μαζί του γιατί μου έκανε πολλά και δεν μου φέρθηκε καλά.

Εξαιτίας του τσακώθηκα με τη μάνα μου, με προσέγγισε για να εκδικηθεί μια φίλη μου, ποτέ δεν με ήθελε. Η ζωή μου άλλαξε μετά από όλα αυτά που μου έκανε…

Με προσέγγισε ο αδερφός του…

Οι εκπλήξεις της ζωής συνεχίστηκαν… Μετά από ένα διάστημα, είχα και άλλο περιστατικό με τον αδελφό του που δεν ήξερα στην αρχή ότι ήταν αδέλφια, έκανα κάτι μαζί του και ήταν πάλι λάθος μου, μόνο και μόνο για να καλύψω το πόνο που είχα μέσα μου. Εκείνος ήξερε αλλά μου είπε ότι ήταν αδερφός του πρώην μου αφού άφησε να γίνει κάτι μεταξύ μας.

Εγώ σοκαρίστηκα, τσακωθήκαμε πολύ τότε αλλά ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Αντί να ξεκόψω εγώ, ξέκοψε εκείνος. Με μπλόκαρε από τα social και έκοψε κάθε επικοινωνία. Ώσπου μου έστειλε αίτημα φιλίας η μάνα τους… Δεν ξέρω τι θέλουν από μένα. Φοβάμαι. Και από την άλλη εγώ αισθάνομαι ότι τον θέλω ακόμα… Τον βλέπω στον ύπνο μου και δεν ξέρω πώς να φερθώ.

Να του μιλήσω; Είμαι πολύ μπερδεμένη!

katathlipsi

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Μάριος Παππάς

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δύο διαπιστώσεις θέλω να κάνω για αρχή.Η πρώτη είναι, ότι όλο το μπέρδεμα και το χάος που επικρατεί στην προσωπική σου ζωή βγαίνει και στον γραπτό σου λόγο,όπου οι σκέψεις σου είναι σκόρπιες και η συνοχή λίγο δύσκολη.

Γνωσιακό λάθος

Η δεύτερη επισήμανση σχετίζεται με το ότι ξεκινάς το κείμενο σου με γνωσιακό λάθος. “Το κακό με περιτριγυρίζει”.Έχουμε μιλήσει κατά καιρούς για τα γνωσιακά λάθη. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουμε να σκεφτόμαστε με γνωσιακά λάθη και αυτό μας οδηγεί σε δυσάρεστα συναισθήματα και αρνητικές συμπεριφορές. Όπως λες κι εσύ, το κακό σε περιτριγυρίζει. Εδώ αγνοείς ότι δεν είναι κάποια συμπαντική δύναμη που το προκαλεί όλο αυτό, αλλά ουσιαστικά οι επιλογές σου. Επίσης σε αυτήν τη γενική διαπίστωση ίσως να ξεχνάς και καλά πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή σου στο παρελθόν.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση που περιγράφεις στα ερωτικά σου είναι ξεκάθαρα αδιέξοδη και συνιστά και κακοποίηση με κάποια από τα περιστατικά που αναφέρεις. Κανονικά το δίλημμα σου δεν θα έπρεπε να περιστρέφεται για το αν σε θέλει αυτός ή όχι, ποιος είναι ο σκοπός του και γιατί γίνονται όλα αυτά που γίνονται στο Facebook και αν πρέπει να γυρίσεις ή όχι.

Θέμα επιλογών της ζωής σου

Νομίζω ότι αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι αν είσαι ικανοποιημένη από τις επιλογές σου εώς τώρα στον ερωτικό τομέα και ποιοι είναι οι λόγοι που τείνεις να κάνεις αυτές τις επαναλαμβανόμενες κακές επιλογές. Κι αυτό δεν είναι θέμα του κακού που σε περιτριγυρίζει, αλλά ζητημάτων που αφορούν εσένα σαν προσωπικότητα και βιώματα και σε ωθούν να κάνεις αυτές τις επιλογές.

Οπότε νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό, ώστε να μπορέσεις να βάλεις τη ζωή σου σε μια τάξη,να δουλέψεις κάποια πράγματα που αφορούν την ψυχοσύνθεσή σου και να προσπαθήσεις να κάνεις ένα restart μακριά από όλο αυτό το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Μάριος Παππάς
Ψυχολόγος,Ψυχοθεραπευτής (Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:6946945826

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανασφάλεια, συναισθηματικές διακυμάνσεις, εκρήξεις θυμού: Φταίει η εφηβεία;

Ο φαύλος κύκλος της μοναξιάς: Νιώθω μόνη και κλείνομαι ακόμα περισσότερο…

Διαφορά ηλικίας στη σχέση: Έχει περισσότερες εμπειρίες από εμένα και νιώθω μειονεκτικά…

 

Σχετικά άρθρα