Ψαρομπιφτέκια με φυστικοβούτυρο

Αυτός κι αν είναι συνδυασμός! Ψαρομπιφτέκια από μπακαλιάρο με σος από φυστικοβούτυρο! Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού, χοντροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ή κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνι
  • 40 ml χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και αποσύρουμε. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το ψάρι, το σκόρδο, το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας και τον δυόσμο, μέχρι να ψιλοκοπούν, χωρίς να λιώσουν. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, να σφίξει το μείγμα. Προθερμαίνουμε το γκριλ και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, κάτω από το γκριλ, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψαρομπιφτέκια με άνηθο και μουστάρδα στον φούρνο

Δοκιμάστε τε πιο εναλλακτικά και υγιεινά μπιφτέκια από ψάρι!

Σχετικά άρθρα