Αντζελίνα Τζολί: Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που δίνει στις κόρες της;

Για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και τις συμβουλές που δίνει στα παιδιά της, αναφέρεται σε δοκίμιο που έγραψε η Αντζελίνα Τζολί και δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Elle.

«Εξαιτίας της δουλειάς μου ταξιδεύω συχνά σε χώρες όπου ξέρω ότι αν ζούσα εκεί, οι πεποιθήσεις μου και οι πράξεις μου θα μπορούσαν να με οδηγήσουν στη φυλακή ή να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή μου», γράφει η 44χρονη ηθοποιός. «Οι γυναίκες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι φυλακισμένες για τις πολιτικές τους απόψεις ή για την υπεράσπιση των ίδιων ή των άλλων, με θάρρος που δύσκολα μπορώ να φανταστώ».

Η Τζολί, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στο «Maleficent 2: The Mistress of Evil», αναγνώρισε ότι οι γυναίκες συχνά έχουν χαρακτηριστεί ως «αφύσικες, παράξενες, κακές και επικίνδυνες» γιατί επαναστάτησαν ενάντια στους κοινωνικούς κανόνες.

«Οι “κακές γυναίκες” είναι απλώς γυναίκες που έχουν κουραστεί από την αδικία και την κακοποίηση», πρόσθεσε. «Οι γυναίκες που αρνούνται να ακολουθήσουν κανόνες και κώδικες, που δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτερες για τον εαυτό τους ή τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες που δεν παραιτούνται από τη φωνή και τα δικαιώματά τους, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους ή της φυλάκισης ή απόρριψης από τις οικογένειες και τις κοινότητες τους».

Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχουν άνδρες που σέβονται τις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και γιοί της. «Δεν θα μπορούσα να μην είμαι υπερήφανη για τους γιους μου, για τους άνδρες που γίνονται, τον τρόπο που σέβονται τις αδελφές τους», είπε.

Οι συμβουλές που δίνει στις κόρες της

Και συμπλήρωσε το δοκίμιο με μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που δίνει στις κόρες της.

«Συχνά λέω στις κόρες μου ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να αναπτύξουν το μυαλό τους. Μπορείτε πάντα να φοράτε ένα όμορφο φόρεμα, αλλά δεν έχει σημασία τι φοράτε, αν το μυαλό σας δεν είναι δυνατό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό -ίσως και μαγευτικό- παρά μια γυναίκα με ανεξάρτητη βούληση και δικές της απόψεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ενθουσιασμένη με τη νέα της ταινία δηλώνει η Αντζελίνα Τζολί!

Αντζελίνα Τζολί: Ίσως η πιο δραστήρια μαμά – Το νέο επαγγελματικό βήμα

Γνωστό μοντέλο χαρακτηρίζει την Αντζελίνα Τζολί φρικτή και σνομπ

Σχετικά άρθρα