Μου αρέσει πολύ αλλά αγνοεί την ύπαρξή μου. Να του στείλω μήνυμα;

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι. Εδώ και 6 μήνες μου αρέσει πάρα πολύ ένα παιδί. Έχουμε 2 χρόνια διαφορά αλλά δεν γνωριζόμαστε καθόλου. Πρόσφατα έμαθα ότι έχει κοπέλα αλλά τον θέλω πάρα πολύ, πάρα το γεγονός αυτό. Τι μπορώ να κάνω από την στιγμή που ούτε καν με γνωρίζει; Πιστεύετε ότι είναι καλό να του στείλω μήνυμα ή όχι;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Νικέλα Καποτά, MSc Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner

Σου αρέσει κάποιος πολύ που δεν γνωρίζεις καθόλου. Επιπροσθέτως ενώ έμαθες ότι είναι σε σχέση συνεχίζεις να θες να τον προσεγγίσεις. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με το ηθικό μέρος της κατάστασης και το αν θα επικοινωνήσεις μαζί του ή όχι είναι κάτι που είναι δική σου επιλογή.

Μήπως φοβάσαι τη δέσμευση;

Θα ήθελα όμως να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε ελκύει σε αυτή την κατάσταση που εμπεριέχει πιθανά προβλήματα και μεγάλο ρίσκο. Τους ανθρώπους που μας αρέσουν τους επιλέγουμε συνήθως λόγω της εγκύτητας ή και των κοινών που έχουμε μαζί τους. Το να επιλέγεις να ασχολείσαι με κάποιον που δεν γνωρίζεις και δεν σε γνωρίζει μπορεί να είναι ένα σημάδι πως ένα κομμάτι σου φοβάται τις σχέσεις και σε οδηγεί υποσυνείδητα να επιλέγεις «ανέλπιδες» ή και δύσκολες καταστάσεις. Είναι σαν να επιλέγεις να είσαι ερωτευμένη με ένα celebrity που γνωρίζεις και θαυμάζεις από μακριά, στην πραγματικότητα όμως δεν γνωρίζεις τον αληθινό του εαυτό.

koritsi anarwtietai

Δεν σε προβληματίζει που είναι δεσμευμένος;

Έμαθες ότι είναι δεσμευμένος και αυτό δεν σε μετακίνησε στα συναισθήματα σου. Πολλές φορές το να είναι κάποιος δεσμευμένος μπορεί να τον κάνει και ακόμα πιο ελκυστικό καθώς «βλέπεις την ευτυχία που δεν έχεις». Αν υποθέσουμε ότι τον πλησιάσεις και αυτός αντιδράσει θετικά, σκέψου αν θα ήθελες να είσαι με ένα σύντροφο που ενώ είναι σε σχέση δέχεται το φλερτ μιας άλλης κοπέλας και αν θα αισθανόσουν ασφάλεια με αυτό.

Μήπως φοβάσαι τη δέσμευση;

Είναι απόλυτα φυσικό και όμορφο να διεκδικήσεις κάποιον που σου αρέσει, πώς ξέρεις όμως ότι σου αρέσει αν δεν έχεις σχετιστεί μαζί του. Μήπως είσαι απλά ενθουσιασμένη; Πώς είναι η καθημέρινότητα σου; Έχεις φίλους, ενδιαφέροντα; Βγαίνεις, φλερτάρεις; Είσαι ανοιχτή στις γνωριμίες και το παιχνίδι των σχέσεων με όλα τα ρίσκα του ή μήπως κρύβεσαι πίσω από το ενδιαφέρον σου για αυτό τον άνθρωπο; Είναι πιθανό ένα κομμάτι σου να φοβάται την δέσμευση και για αυτό να επιλέγει κάποιον «άπιαστο» και μία κατάσταση που έχει πολλές πιθανότητες να πονέσεις.

koritsi agapi kardoula

Τι σε ελκύει σε εκείνον;

Δες ποιες ποιότητες είναι που σε ελκύουν σε εκείνον και άσε να περάσει λίγος καιρός για να σιγουρευτείς ότι σ’ αρέσει πραγματικά πριν κάνεις την όποια επιλογή. Όπως λέω συχνά στους θεραπευόμενους μου κάνε ένα βήμα πίσω και νοητικά και κυριολεκτικά ώστε να δώσεις το χώρο στο σώμα σου να σου δώσει την απάντηση που ζητάς. Άλλωστε όταν αναγνωρίσεις αυτή την ποιότητα μπορεί να ανακαλύψεις ότι υπάρχουν και άλλοι άντρες γύρω σου, ελεύθεροι και ενδιαφέροντες, που μπορεί να την κατέχουν και με τους οποίους μπορείς να σχετιστείς πιο εύκολα αρκεί να έχεις πίστη στον εαυτό σου.

Νικέλα Καποτά MSc
Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner
nikelakapota.gr
[email protected]
6945038881
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

Γιατί ερωτευόμαστε πάντα τον ίδιο τύπο άντρα;

Μου την «πέφτει» αλλά τα έχει με άλλη. Να κάνω κάτι που δεν θα ήθελα να μου κάνουν;

Θέλω να τον ξεπεράσω μα δεν γίνεται! Τι να κάνω;

 

 

Σχετικά άρθρα