Ενώ όλοι μου λένε ότι είμαι λεπτή, εγώ θέλω να χάσω κιλά. Τι να κάνω;

Καλησπέρα σας,είμαι 1,77 ύψος και 58 κιλά όμως δεν μου αρέσει καθόλου το σώμα μου παρόλο που κάνω καθημερινά γυμναστική, όλοι μου λένε πώς είμαι ιδιαίτερα λεπτή όμως φοβάμαι πώς θα αυξηθεί το βάρος μου και θα βγάλω κυτταρίτιδα.Τι μου προτείνετε να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

Αγαπητή φίλη,
Το βάρος μας δεν εξαρτάται μόνο από το λίπος! Στο γυναικείο σώμα το λίπος έχει επιπρόσθετη χρησιμότητα στο να διασφαλίζει την σωστή ορμονική λειτουργία. Η κυτταρίτιδα οφείλεται κυρίως σε ορμονικούς παράγοντες και κληρονομικούς λόγους  για αυτό και πολλές αδύνατες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα.
Δυστυχώς μόνο από το ύψος- βάρος και τη ηλικία σου, δεν μπορώ να πω με ασφάλεια αν είναι απαραίτητο να αυξήσεις το «βάρος» σου.
Μια επίσκεψη σε έναν διαιτολόγο όπου με λιπομέτρηση, λήψη λεπτομερούς ιστορικού και αξιολόγηση και της διατροφής σου θα μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα σου καθώς και να λύσει τυχόν απορίες.
Σε κάθε περίπτωση αν το ποσοστό λίπους είναι μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο και η περίοδος σου είναι κανονική, η σωστή διατροφή μαζί με τακτική φυσική δραστηριότητα θα σε βοηθήσει να κτίσεις μυική μάζα και ένα γερό και υγιές σώμα που θα μπορείς να διατηρήσεις και σαν ενήλικη.
Απέργη Κυριακή
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhDc
Pedoendo Clinics
Επ. Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διατροφικές διαταραχές: «Έχω εμμονή με το φαγητό και αυξομειώνονται τα κιλά μου συνέχεια…»

Θρήνος στη Λαμία με τον θάνατο 14χρονου: Δεν κατάφεραν να τον σώσουν οι γιατροί γονείς του

Μήπως πάσχεις κι εσύ από νευρική ανορεξία; Ποια είναι τα συμπτώματα;

Διαταραχές: Μήπως πάσχεις από ορθορεξία και δεν έχεις ιδέα;

Σχετικά άρθρα