Δεν έχω χρόνο για γυμναστική. Πώς θα χάσω τα περιττά κιλά;

Είμαι 23 χρονών έχω 1,65 ύψος ζυγίζω 80 κιλά .. Είμαι μαμά δύο παιδιών και θηλάζω … Δεν μπορώ να χάσω κιλά … Δεν έχω χρόνο για γυμναστική καθώς το ένα παιδί πάει σχολείο κι το άλλο είναι 10 μηνών.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

Αγαπητή φίλη,

Η γυμναστική δεν πρέπει να συνδέεται ούτε με την απώλεια βάρους και σαφώς ούτε με το να περνά κανείς δυο ώρες από τη ζωή του καθημερινά σε ένα γυμναστήριο. Η αυξημένη καθημερινή δραστηριότητα σημαίνει απλά αυξημένη κίνηση, είτε αυτό είναι δουλειές του σπιτιού, είτε είναι βόλτα με το καρότσι, παιχνίδι στην παιδική χαρά, «κυνηγητό» και «κουβάλημα» του μωρού, αλλά και λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου, σκάλες αντί για ασανσέρ…  Και σαφώς είναι σημαντικό να ξεκλέψετε καμιά φορά 45’- 1 ώρα από την ρουτίνα σας για να χαλαρώσετε σε ένα ομαδικό μάθημα πχ πιλάτες, γιόγκα ή χορό με καλή παρέα και μουσική μια δυο φορές την εβδομάδα αν είναι δυνατό, καθώς εκτός από μητέρα είσαστε και γυναίκα.

Σημασία έχουν οι ενδορφίνες!

Αν η διατροφή σας είναι ισορροπημένη θρεπτικά και έχει λιγότερη ενέργεια από τις καύσεις σας, θα χάνετε βάρος. Σημασία όμως έχει να χάνετε λίπος να είσαστε χαρούμενη, να έχετε καλή διάθεση και ευεξία και σε αυτό βοηθούν τόσο οι ενδορφίνες που παράγονται με την φυσική δραστηριότητα όσο η υποστήριξη και η καθοδήγηση από ειδικό πτυχιούχο διαιτολόγο για την διατροφή σας.

Απέργη Κυριακή
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhDc
Pedoendo Clinics
Επ. Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ενώ κάνω διατροφή, δεν βλέπω διαφορές στο σώμα μου. Τι άσκηση πρέπει να ξεκινήσω;

Κέρδισε αυτοπεποίθηση με μια άσκηση: Θέλει μόλις 3 λεπτά την ημέρα!

Ποια δίαιτα θα με κάνει να χάσω σίγουρα τα περιττά κιλά;

Γιατί δεν βιάζεται να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης η Μέγκαν Μαρκλ;

Η ιδανική δίαιτα για να χάσεις σίγουρα τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Σχετικά άρθρα