Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι είδε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας

Φως… στα αίτια της τραγωδίας δίνει ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του ναυτικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/8), στο Πόρτο Χέλι.

Ο εν λόγω άνθρωπος, που ενημέρωσε και τις Αρχές για τη σύγκρουση του φουσκωτού με τη βάρκα μιλώντας στο Open, είναι καπετάνιος σκάφους αναψυχής το οποίο είχε δέσει στον κόλπο του Κάιζερ στο Πόρτο Χέλι.

Ο καπετάνιος του σκάφους αναψυχής φέρεται να κατέθεσε στις Λιμενικές Αρχές πως είδε από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα.

Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας

«Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από 40 κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό περίβλητο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα έπεσε πάνω του».

«Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Τον ανέβασα στο σκάφος και πήγαμε στην προβλήτα», ανέφερε στην κατάθεση του ο αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Η κατάθεση αυτή σύμφωνα με τις Αρχές είναι πολύ σημαντική καθώς δείχνει ότι το ξύλινο αλιευτικό σκάφος είχε φωτισμό και καταρρίπτει τον ισχυρισμό του 44χρονου χειριστή.

Αφέθηκε ελεύθερος

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και παρουσία μια φορά τον μήνα στην πλησιέστερη ελληνική προξενική αρχή, αφέθηκε τη Δευτέρα (12/8) με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου.

Ο 44χρονος που κατηγορείτο για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.

Τι ισχυρίστηκε ο 44χρονος

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη Λιμενική Αρχή στο Πόρτο Χέλι, η οποία επιλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Οδηγείται στην Εισαγγελία ο οδηγός του ταχύπλοου

Τραγωδία με δυο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι από τη σύγκρουση δυο σκαφών

Σχετικά άρθρα