Να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία ή θα πληγωθώ ξανά;

Είχα μια σχέση 4 μήνες η οποία, παρά το μικρό χρονικό διάστημα, ήταν δυνατή. Τώρα αναρωτιέμαι αν πρέπει να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Υπήρχαν συχνά καυγάδες και κατέληξε στον χωρισμό . Εγώ εκείνο το χρονικό διάστημα προετοιμαζόμουν για Πανελλήνιες και δεν ήθελα να μου αποσπάσουν την προσοχή, οπότε το τελείωσα πριν είναι αργά.

Δεν κατάφερα όμως μέχρι τώρα να τον ξεχάσω.  Μας δίνεται η ευκαιρία τώρα που τελείωσα με τις εξετάσεις να τα ξαναβρούμε και δεν ξέρω τι να κάνω. Να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία ; Θέλω πάρα πολύ αλλά φοβάμαι να μην υπάρξει η ίδια κατάληξη.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Εάν ένιωθες ότι έπρεπε να το τελειώσεις για να μπορέσεις να τελειώσεις τις Πανελλήνιες καλά έκανες. Είναι μια περίοδος που πρέπει κανείς να συγκεντρωθεί και αρνητικές καταστάσεις δεν βοηθούν. Τώρα που τελείωσες όμως, εάν νιώθεις ότι θα ήθελες να δώσεις άλλη μια ευκαιρία δεν είναι κακή ιδέα.

Εάν δεν δοκιμάσεις, δεν θα ξέρεις…

Μπορεί τώρα που έχεις χαλαρώσει από τις Πανελλήνιες να περάσετε πιο καλά μαζί. Εάν δεν δοκιμάσεις, δεν ξέρεις ποτέ. Δεν χάνεις κάτι από την στιγμή που θέλεις και νιώθεις για εκείνον. Πιο πολύ να φοβάσαι ότι δεν το δοκίμασες παρά ότι το προσπάθησες και απέτυχε.

Είναι καλύτερα να ξέρεις! Αλλιώς θα μείνει ένα ερώτημα που μπορεί να σε ενοχλεί  όσο περνάει ο καιρός. Άλλωστε, όπως κάτι μπορεί να αποτύχει μπορεί και να πετύχει. Δεν θα μάθεις εάν δεν το δεις στην πράξη.

Σχετικά άρθρα