3 τρόποι για να χαμογελάς κάθε μέρα! Πώς θα γεμίσεις τη ζωή σου με θετική ενέργεια;

Ένα από τα πολύ αποτελεσματικά… φάρμακα για την καταπολέμηση του άγχους  αλλά και γενικότερα για την καλή υγεία, είναι το γέλιο.

Γράφει η εκπαιδευτική συμβουλευτική ψυχολόγος Δρ. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό συντελεί στη μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος. Επίσης, αποδεδειγμένα μειώνει τις ορμόνες του στρες, αδρεναλίνη, κορτιζόλη, ντοπαμίνη και ααπελευθερώνει ενδορφίνες, ουσίες που ανεβάζουν τη διάθεση αλλά και προσφέρουν παυσίπονη δράση.

Εκτός από αυτά πρόκειται για μια άριστη φυσική άσκηση που μάλιστα γυμνάζει και συγκεκριμένους μύες, κοιλιακούς, διάφραγμα, μυς προσώπου λαιμού, πλάτης.

Εκτός από το γέλιο ακόμα και το χαμόγελο φαίνεται ότι είναι ευεργετικό για την υγεία. Αν βλέπουμε τη ζωή με χιούμορ, σίγουρα θα βρούμε πολλά πράγματα που μας κάνουν να γελάμε ή να χαμογελάμε. Αν λοιπόν, είστε αποφασισμένοι να βάλετε γέλιο στη ζωή σας, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Δείτε κωμωδίες

Είστε από εκείνους που βλέπετε αρκετές; Δείτε περισσότερες…! Αναζητήστε κωμικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές που σας κάνουν να γελάτε. Και δείτε τες είτε μόνοι σας είτε μαζί με άλλους.

Ποιος σας κάνει να γελάτε;

Σκεφτείτε λίγο τον κοινωνικό σας κύκλο και ανακαλέστε τι είδους σχέση έχετε μαζί τους. Σας ολοκληρώνουν; Επίσης, προσπαθήστε να παρακολουθήσετε διάφορες ιστοσελίδες με σύντομα αστεία βίντεο, να δείτε φωτογραφίες, γελοιογραφίες, καρτούν ή να διαβάσετε ανέκδοτα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες!

Στις μεγαλουπόλεις μπορείτε να βρείτε τις λεγόμενες «κλινικές γέλιου» ή ακόμα και μαθήματα γιόγκα γέλιου. Πρόκειται για ομαδικές συναντήσεις κατά τις οποίες προκαλείται γέλιο και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξεκαρδιστούν απολαμβάνοντας τα θετικά οφέλη του γέλιου.

Δρ. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Εκπαιδευτική συμβουλευτική ψυχολόγος

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Να γιατί πρέπει να καλλιεργήσετε στο παιδί σας την αισιοδοξία!

Οι 4 + 1 ασκήσεις αισιοδοξίας που μπορείς να κάνεις κάθε πρωί

Απόκτησε θετική διάθεση και βελτίωσε την υγεία σου! Μπορείς να το κάνεις και εσύ με αυτή την απλή «άσκηση αισιοδοξίας»!

Σχετικά άρθρα