Βάσεις 2019: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση – Πότε ανακοινώνονται

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις Βάσεις για το 2019 με την ανακοίνωσή τους να αναμένεται μεταξύ της 26ης Αυγούστου και 2ας Σεπτεμβρίου, δίχως να είναι κάτι επίσημο ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο αριθμός των εισακτέων για φέτος είναι αυξημένος κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με το 2018. Μάλιστα, εκπλήξεις και μεγάλες ανατροπές αναμένονται για αυτή τη χρονιά.

Ο «άγνωστος Χ» για τις φετινές βάσεις

Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και η εισαγωγή περίπου 100 νέων τμημάτων στο μηχανογραφικό δελτίο αναμένεται να φέρουν ανατροπές.

Οι δημοφιλείς σχολές, μετά και την περσινή πτώση, αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο, ενώ «αχαρτογράφητα νερά» κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς αναλυτές οι εκτιμήσεις βάσεων για τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη του 2019.

Κι αυτό, γιατί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τμήματα και σχολές που υπάρχουν ήδη στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, είναι άγνωστο ποια θα είναι τα αντανακλαστικά των μαθητών όσον αφορά στην προτίμησή τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν ο «άγνωστος Χ» για τις φετινές βάσεις.

Τι θα γίνει με τις δημοφιλείς σχολές;

Όσον αφορά στις δημοφιλείς σχολές που τα προηγούμενα χρόνια,παρά τις χαμηλές επιδόσεις, είχαν αποδειχθεί απλησίαστες διατηρώντας υψηλά τον πήχη εισαγωγής, φέτος φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει.

Ειδικότερα, η Ιατρική Αθήνας πολύ πιθανόν να χάσει το «κατώφλι» των 19.000 μορίων, ενώ οι περισσότερες πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ θα βρεθούν κάτω από 18.000 μόρια, χαμηλώνοντας τον πήχη. Αυτό βέβαια οφείλεται στην έλλειψη αριστούχων της φετινής χρονιάς.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πότε αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ;

Σας αφορά: Γιατί ελέγχονται φορολογικές δηλώσεις από το 2014 και μετά;

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Εδώ πρέπει να μπεις για να κάνεις την αίτηση

Πηγές απαντούν: Τελικά θα υπάρχει χρέωση όταν καλείς το 112;

Άρση των capital controls: Πότε θα εφαρμοστεί;

Σχετικά άρθρα