Ο χρήσιμος οδηγός για όσους δεν κάνουν διακοπές το καλοκαίρι!

Φέτος το καλοκαίρι είναι λίγο ιδιαίτερο. Λίγο ο κορωνοϊός, λίγο η αβεβαιότητα για την εργασία, λίγο η ψυχική κούραση από όλα όσα συμβαίνουν. Είναι δύσκολη εποχή για να κανονίσει κανείς.

Γιατί θέλει πολλά η οργάνωση των διακοπών. Να βρεις κοινές ημερομηνίες με την παρέα, να κανονίσεις την άδειά σου, να υπολογίσεις τα χρήματά σου, να βρεις ξενοδοχείο, να καταλήξεις σε νησί. Και ήδη μπορεί να κουράστηκες στο άκουσμα και μόνο αυτών που… πρέπει να γίνουν!

Γράφει η ψυχολόγος Ξένια Ταραβίρα

Εκτός βέβαια, αν πάει κανείς μόνος του. Αλλά και πάλι έχει διάφορα που οφείλει να σκεφτεί αλλά το μόνο που δεν χρειάζεται να έχει στο μυαλό του είναι να βρει κοινές ημέρες με κάποιον ή κάποιους άλλους. Και να ξέρετε πως είναι απόλυτα εφικτό να περάσει κανείς καλά στην πόλη ακόμα και αν όλοι του οι φίλοι είναι σε κάποιο νησί!

Εμείς που δεν πήγαμε απολύτως πουθενά  πώς μπορούμε να πάρουμε πίσω αυτό που πέρασε και που και εμείς δικαιούμαστε χαμόγελο από το χάραγμα του ίδιου ηλίου;

Ελπίζουμε οι συμβουλές της να σας φανούν χρήσιμες. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έμειναν ή θα μείνουν στην πόλη και αυτό το καλοκαίρι. Είναι γεγονός ότι η σωματική και ψυχική ξεκούραση που προσφέρουν οι διακοπές με τη χαλάρωση, την επαφή με τη φύση και την αποχή από τη δουλειά δεν αντικαθίστανται εύκολα.

  • Βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας

Είναι επίσης πλήρως κατανοητό ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι λίγος, οι υποχρεώσεις αυξημένες και οι οικονομικές δυνατότητες, πολλές φορές, περιορισμένες. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε χρόνο για τον εαυτό μας βρίσκοντας δραστηριότητες που προσφέρουν χαρά ή ξεκούραση, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα στέρησης ή θλίψης που δημιουργεί η έλλειψη διακοπών.

  • Κάντε στην πόλη όσα θα κάνατε στο νησί

Σκεφτείτε τι από αυτά που θα κάνατε στην εξοχή μπορούν να γίνουν στην πόλη. Καλοκαιρινές βραδιές στις παραλίες; Βόλτες σε περιοχές που δεν έχετε γνωρίσει καλά μέχρι τώρα;

  • Δοκιμάστε νέες περιοχές και «φτιάξτε» καινούρια στέκια

Ανακαλύψτε καινούρια στέκια. Η αλλαγή παραστάσεων ξεκουράζει και ανανεώνει.

  • Εκμεταλλευτείτε ό,τι συμβαίνει στην πόλη

Τα μέτρα μπαίνουν στην τελική τους φάση και ήδη έχουν ανακοινωθεί συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και οι προβολές ταινιών στα θερινά σινεμά.

  • Ξεκινήστε ένα καινούριο χόμπι

Αν σας το επιτρέπει ο χρόνος σας, αρχίστε το διάβασμα βιβλίων για παράδειγμα ή κάτι ανέξοδο, όπως περπάτημα ή γυμναστική σε κάποιο πάρκο ή στην κοντινότερη παραλία.

Ας βρούμε έναν τρόπο να διαφοροποιήσουμε την καθημερινότητά μας. Η πόλη προσφέρει πολλές δυνατότητες το καλοκαίρι. Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, έχουμε χρόνο να αναπληρώσουμε κάτι από τις χαμένες μας διακοπές. Αρκεί να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τις συνήθειές μας και τους περιορισμούς του μυαλού μας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Καλοκαιρινή διατροφή. Αυτές είναι οι καλύτερες θρεπτικές επιλογές για την εποχή!

Καλοκαιρινές αλλεργίες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να προστατευτείς!

Σχετικά άρθρα