Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: ανασύρθηκαν 3 νεκροί…

Τραγωδία στον Πόρο με τρεις νεκρούς έπειτα από πτώση ελικοπτέρου. Το νησί βρίσκεται εδώ και ώρα χωρίς ρεύμα…

Μετά από εντατικές έρευνες σχεδόν μίας ώρας, οι δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν τις σορούς τριών ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ο Έλληνας χειριστής. Και οι τρεις βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο είναι κομμένο στα δύο ενώ τα συντρίμμια του είναι πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Χωρίς ρεύμα το νησί

Λόγω της πρόσκρουσης στα καλώδια, στο νησί έχει προκληθεί γενικό μπλακ άουτ.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τι αποκαλύπτει ο δήμαρχος

Μιλώντας στο CNN Greece, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης εξήγησε πως το ελικόπτερο βρισκόταν σε χαμηλή πτήση, παρότι είναι γνωστή η ύπαρξη των καλωδίων, εκφράζοντας και την απορία του κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο.

«Αυτή τη στιγμή το νησί δεν έχει ηλεκτρικό. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι επιβάτες στο ελικόπτερο. Γίνονται έρευνες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιος μέχρι στιγμής» σχολίασε.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απίστευτο! Λήστεψε δυο φορές τον… εαυτό του!

Σοκ: Αυτοκτόνησε φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού

 

Σχετικά άρθρα