Κυρ. Μητσοτάκης σε Εμ. Μακρόν: «Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης»

Δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Ηλυσίων έκαναν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, πριν τη συνάντησή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται το Παρίσι, έφτασε στο πρεδρικό Μέγαρο με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και τους υποδέχτηκε ο Μακρόν με την Μπριζίτ.

Η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης

“Η Γαλλία είναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την επανάσταση του 1821”, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Εμ. Μακρόν: «Μας συνδέει μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό»

“Ξέρω ότι αναλάβατε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά είναι για εσάς πολύ σημαντική η σχέση των δύο χωρών μας”, είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: “Όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση, η στήριξη της Γαλλίας ήταν σημαντική. Αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος του ελληνικού λαού και τη βούλησή του να μείνει στο ευρώ”.

Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε, επίσης, ότι “μας συνδέει μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό” και πρόσθεσε: “Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές μας προκλήσεις. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα μόλις η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλάβει και συσταθεί. Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη”.

“Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο”, είπε ακόμα ο Πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε: “Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι στο Παρίσι. Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό. Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας”.

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μακρόν θα τεθούν και τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι συμμετέχει και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, η παρουσία μεγάλων ενεργειακών εταιρειών στην ανατολική Μεσόγειο και νότια της Κρήτης δείχνει από τη μια πλευρά τις δυνατότητες επενδύσεων και συνεργασίας στο πεδίο αυτό, ενώ συμβάλλει στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ανέφεραν συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Αμαζόνιος φλέγεται: Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που το δάσος δεν φαίνεται…

Είσαι συνταξιούχος και εργάζεσαι; Έτσι θα μειωθούν οι απολαβές σου

Σχετικά άρθρα