Δροσερή καρπουζάδα

Θέλετε να φτιάξετε χυμό από ένα καλοκαιρινό φρούτο και να έχετε ένα κάτι δροσερό στο ποτήρι σας; Τότε μπορείτε να ετοιμάσετε μια δροσερή καρπουζάδα!

Υλικά

  • 1 κιλό σάρκα καρπουζιού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τη σάρκα του καρπουζιού από τα σπόρια και τη βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει πουρές. Σουρώνουμε τον πουρέ μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Πιέζουμε ώστε να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήνουμε το περιεχόμενο να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Για να γίνει αναψυκτικό, αραιώνουμε 1 μέρος καρπουζάδα με 3 μέρη νερό και προσθέτουμε παγάκια.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παγωτό καρπούζι σε ξυλάκι

Καρπούζι γεμιστό με μους τυριού

Smoothie με καρπούζι, φράουλες και τζίντζερ

 

Σχετικά άρθρα