Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δίνει 5 εκατ. ευρώ για τον Αμαζόνιο!

To νεοσύστατο περιβαλλοντικό ίδρυμα Earth Alliance που υποστηρίζεται από τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεσμεύθηκε να κάνει μια δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Αμαζόνιο, όπου μαίνονται οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών.

Το ίδρυμα Earth Alliance, δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την Λορίν Πάουελ Τζομπς -χήρα του Στιβ Τζομπς- και τον δισεκατομμυριούχο Μπράιαν Σεθ.

H ιδρυτική διακήρυξη του Earth Alliance αναφέρει πως ξεκίνησε ως απάντηση στην αυξανόμενη κλιματική κρίση και στην απειλητική απώλεια βιοποικιλότητας και πως η Συμμαχία σηματοδοτεί μια κοινή δέσμευση για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών.

Την Κυριακή, το ίδρυμα ανακοίνωσε το ταμείο Amazon Forest Fund, ενώ εκτός από την δική του δωρεά, το Earth Alliance αναζητεί επίσης δωρεές για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του καμένου «πνεύμονα του πλανήτη».

Το Earth Alliance δημιούργησε έκτακτο ταμείο ενίσχυσης και αναφέρει πως το πρώτο ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων θα διανεμηθεί απευθείας στους τοπικούς εταίρους και τις αυτόχθονες κοινότητες που προστατεύουν τον Αμαζόνιο.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φαβορί για Όσκαρ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Γιατί είναι… μπελάς για όσους συνεργάζονται μαζί του;

Πάρτι διασημοτήτων διοργάνωσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τα 44α γενέθλιά του!

Καμίλα Μορόνε: Η 21χρονη σύντροφος του Ντι Κάπριο ποζάρει στην «Παραλία»

 

 

Σχετικά άρθρα