Eurovision 2020: Πού θα γίνει ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού;

Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον 65ο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, καθώς η ολλανδική πόλη – λιμάνι υπερίσχυσε της μοναδικής αντιπάλου του, της νότιας πόλης του Μάαστριχτ.

Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς, τραγουδιστής και συνθέτης, ήταν ο νικητής του 64ου διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, επικρατώντας 25 άλλων διαγωνιζομένων τραγουδώντας και παίζοντας στο πιάνο την μπαλάντα του Arcade.

Ως νικήτρια χώρα, η Ολλανδία αυτομάτως έγινε η οικοδέσποινα του επόμενου κύκλου της μεγαλύτερης live μουσικής εκδήλωσης, την οποία είδαν πέρυσι 180 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Το Ρότερνταμ ήταν το φαβορί

Θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων κατοίκων, που θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός στις 16 Μαΐου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ, ήταν το φαβορί στη δημοσκόπηση που έγινε στον ιστότοπο της Eurovision, λαμβάνοντας ποσοστό 57% από τους περίπου 26.000 ψηφίσαντες, σε σχέση με το 43% που έλαβε το Μάαστριχτ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλλαγή στα αποτελέσματα της Eurovision! Σε ποια θέση είναι τελικά η Κύπρος;

Μαντόνα: Το αποτυχημένο comeback της Βασίλισσας της Ποπ στη Eurovision, ο θάνατος που τη σημάδεψε, οι γυμνές φωτογραφίες και ο θυελλώδης έρωτας με τον Γκάι Ρίτσι που την έκανε «σκύλα»

Duncan Laurence: Νικητής στη Eurovision 2019 το μεγαλύτερο φαβορί – Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια, το bullying εναντίον του και ένα τραγούδι γεμάτο πόνο

Κατερίνα Ντούσκα: Η ταλαντούχα, Ελληνοκαναδή που μένει στο Παγκράτι και τραγουδά για μια «Καλύτερη Αγάπη» στη Eurovision 2019 – Η βελούδινη φωνή που θυμίζει Amy Winehouse και Adele έχει έναν αγιάτρευτο… έρωτα

Σχετικά άρθρα