Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Ο όμορφος ηθοποιός που… έδιωξαν από πλατό – Ο χωρισμός των γονιών του, η πολυτάραχη ερωτική ζωή του και οι σχέσεις με μοντέλα όπως η Ζιζέλ και η Ναόμι Κάμπελ

Κυκλοφόρησε η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Once upon a time… in Hollywood», με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιρ και Μάργκοτ Ρόμπι.

Μάλιστα, πολλοί λένε πως ο κούκλος ηθοποιός διεκδικεί ξανά ένα Όσκαρ, με την υποψηφιότητά του να είναι ιδιαίτερα σοβαρή για τον ρόλο του στην παραπάνω ταινία.

https://www.instagram.com/p/B10nHLWHz2C/

Παιδί χωρισμένων γονιών

Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις πριν συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Santa Barbara» και «Growing Pains» στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στην κωμωδία τρόμου «Critters 3» το 1991. Έλαβε αναγνώριση με δευτερεύοντες ρόλους στις ταινίες «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ» και «Το Τέλος της Αθωότητας». Πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Romeo + Juliet» το 1996.

https://www.instagram.com/p/B10lzQWgy1M/

«Τιτανικός»: Η ταινία – σταθμός στη ζωή του

Ωστόσο, έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ταινία «Τιτανικός» σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Αν και πάντα διεκδικούσε το Όσκαρ, το πολυπόθητο αγαλματίδιο άργησε να έρθει και το κέρδισε τελικά το 2016 για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Επιστροφή».

Ο « Ιπτάμενος Κροίσος», «Ο Λύκος της Wall Street», «Το Νησί των Καταραμένων» και «Inception» συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών της καριέρας του. Πέρα από πετυχημένος ηθοποιός, είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, της Appian Way Productions, που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

https://www.instagram.com/p/B10la3kIlg6/

Οι γονείς του, Ιρμελίν και Τζορτζ, γνωρίστηκαν όταν φοιτούσαν στο κολέγιο και στη συνέχεια μετακόμισαν στο Λος Άντζελες. Χώρισαν ένα χρόνο μετά τη γέννησή του και ο Ντι Κάπριο έζησε τον περισσότερο καιρό με τη μητέρα του. Μαζί έζησαν σε αρκετές γειτονιές του Λος Άντζελες και εκείνη έκανε πολλές δουλειές για να συντηρηθούν.

Γιατί τον έδιωξαν από το πλατό;

Από μικρός έδειξε την κλίση του στην υποκριτική αλλά δεν ήταν όλα ρόδινα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν τον έδιωξαν από το πλατό της παιδικής τηλεοπτικής σειράς «Romper Room» στην ηλικία των 5 επειδή ήταν άτακτος.

https://www.youtube.com/watch?v=eSuQ7rx28dA

Τότε ακολούθησε τον μεγαλύτερο ετεροθαλή αδερφό του Άνταμ Φάραρ σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και το 1995 πραγματοποίησε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά «Parenthood», βασισμένη στην ομώνυμη ταινία. Το φιλμ που… εκτόξευσε την καριέρα του είναι η ταινία – φαινόμενο «Τιτανικός».

Υποδύθηκε τον φτωχό Τζακ Ντόσον που κέρδισε το εισιτήριο για το θρυλικό υπερωκεάνιο σε μια παρτίδα πόκερ και ερωτεύτηκε τη Ρόουζ, μια όμορφη κοπέλα της αριστοκρατίας, που υποδύθηκε η Κέιτ Γουίνσλετ. Μολονότι αρχικά είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην ταινία, τον έπεισε ο σκηνοθέτης, ο οποίος πίστευε ακράδαντα στις υποκριτικές του ικανότητες.

Ο… εκλεκτός του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο λατρεμένος καλλιτέχνης εμφανίστηκε στην ιστορική ταινία «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, τοποθετημένη στα μέσα του 19ου αιώνα. Αυτή του η επιλογή… έσωσε τον ταλαντούχο σκηνοθέτη ο οποίος δυσκολεύτηκε να πραγματοποιήσει την ταινία μέχρι που ο ηθοποιός έδειξε ενδιαφέρον να υποδυθεί τον πρωταγωνιστή.

To 2004 οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά, στη βιογραφική ταινία «Ιπτάμενος Κροίσος», βασισμένη στη ζωή του εκκεντρικού σκηνοθέτη και πρωτοπόρου της αεροπορίας Χάουαρντ Χιουζ.

«Κολλητός» με καταξιωμένους συναδέρφους του

Ο Ντι Κάπριο είναι φίλος με τους ηθοποιούς Τόμπι Μαγκουάιρ, Κέβιν Κόνολι και Λούκας Χάας καθώς και με τη συμπρωταγωνίστρια του στις ταινίες «Τιτανικός» και «Ο Δρόμος της Επανάστασης», Κέιτ Γουίνσλετ.

Λατρεύει να βγαίνει με νεαρά μοντέλα

Είχε αρκετά χρόνια δεσμό με τα μοντέλα Κρίστεν Ζανγκ και Έμμα Μίλερ. Το 2000 γνωρίστηκε με το μοντέλο από τη Βραζιλία Ζιζέλ, με την οποία είχε σχέση μέχρι το 2005.

Από τον Νοέμβριο του 2005 είχε δεσμό με το μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι αλλά χώρισαν τον Μάιο του 2011. Τότε αποφάσισε να κάνει ένα… διάλειμμα και μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 έβγαινε με την ηθοποιό Μπλέικ Λάιβλι.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2012 είχε σχέση με το μοντέλο Έριν Χίθερτον, ενώ η επόμενη σχέση του ήταν με το μοντέλο Τόνι Γκαρν από τον Μάιο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Και μιας και η ερωτική του ζωή ήταν πάντα πολυτάραχη, υπήρξαν και φήμες το 2016 πως έβγαινε με τη Ριάνα καθώς τους είχαν αποθανατίσει σε πολλά πάρτι μαζί και εκδηλώσεις. Τίποτα όμως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. Το ίδιο συνέβη και στις αρχές του 2000, όταν μιλούσαν για ενδεχόμενη σχέση του με την Πάρις Χίλτον.

Kαι με τη Ναόμι Κάμπελ

Υπενθυμίζουμε πως το 1995, είχε ένα σύντομο ειδύλλιο με τη Ναόμι Κάμπελ, αλλά η πρώτη σχέση του με μοντέλο ήταν με την Μπρίτζετ Χολ το 1994. Το 2016 ήταν με το μοντέλο Nina Agdal αλλά τον Μάιο του 2017 εθεάθη με την 22χρονη Camila Morrone.

https://www.instagram.com/p/B0cx8bOHjoo/

Οι παπαράτσι τους είδαν μαζί σε αγώνες, σε εκδηλώσεις καθώς και για ψώνια. Να σημειωθεί πως τον Γενάρη του 2019 η όμορφη κοπέλα δημοσίευσε στο Instagram της μια εικόνα από το νησί Ko Phi Phi Le, όπου ο Ντι Κάπριο είχε γυρίσει την ταινία «Η Παραλία».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δίνει 5 εκατ. ευρώ για τον Αμαζόνιο!

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Γιατί είναι… μπελάς για όσους συνεργάζονται μαζί του;

Ποιο είναι το 23χρονο μοντέλο που έκλεψε την καρδιά του Λεονάρντο ντι Κάπριο;

Σκάρλετ Γιόχανσον: Η σέξι ηθοποιός του Χόλιγουντ που κατάφερε να ξεφύγει από τη φτώχεια και ντύνεται νυφούλα ξανά – Η λατρεία για την κόρη της και το… αίτημα για να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ηρώ Μπέζου: Γεννήθηκε για να γίνει ηθοποιός και νιώθει ευλογημένη που πληρώνεται για να κάνει αυτό που αγαπά

Σχετικά άρθρα