Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: Η καταγγελία που… καίει τους ιθύνοντες

Νέα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση της άτυχης 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το e-thessalia, στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύεται ο πατέρας της ανήλικης με πρόβλημα στην καρδιά, από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Φαίνεται πως δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, η οποία είναι ελεύθερη, υποστήριξε στις αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο Δήμος θα καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.

Η εικόνα ωστόσο που παρουσίαζαν οι υποδομές των παιχνιδιών δείχνουν την κατάσταση που επικρατούσε. Η μικρή ανέβηκε στο παιχνίδι «χαλί» και όταν ο χειριστής αύξησε ταχύτητα για να ανέβει και η αδρεναλίνη των παιδιών, εκείνη εκτοξεύθηκε.

Ήταν πιστοποιημένο το παιχνίδι;

Από την πτώση το κεφάλι της χτύπησε σε άλλο παιχνίδι του παζαριού, το «ταψί» και το σώμα της εγκλωβίστηκε στα μηχανήματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο.

Ο πατέρας της άτυχης 13χρονης είναι οδηγός φορτηγού. Μάλιστα, πριν μόλις μια εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ.

Η καταγγελία που… καίει τους ιθύνοντες

Συγκλονίζει η αποκάλυψη στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» πως στο ίδιο μηχάνημα του λούνα παρκ, της ίδιας επιχείρησης το 2009 είχε τραυματιστεί και μια 9χρονη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μίλησε ο ίδιος ο πατέρας του κοριτσιού και περιέγραψε την τραγική εμπειρία. «Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια και το δικό μου το παιδί σώθηκε από ένα θαύμα».

«Είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το παιδί μου είχε ανεβεί ακριβώς στο ίδιο παιχνίδι και μας είχαν βεβαιώσει και ο χειριστής και η υπεύθυνη ότι παρείχαν ασφάλεια. Δεν πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και το παιδί γλίστρησε κάτω από την μπάρα».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: 13χρονη σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

Καταγγελία για ομαδική σεξουαλική παρενόχληση 13χρονης σε γυμνάσιο

Λαμία: Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης που πέθανε από σκωληκοειδίτιδα

Σχετικά άρθρα