Γιατί τα ζευγάρια «πρέπει» να μιλούν όταν κάνουν σεξ;

Οι άνθρωποι που επικοινωνούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένοι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Sex & Marital».

Πιο συγκεκριμένα, τόσο η λεκτική όσο και η μη λεκτική επικοινωνία συσχετίστηκαν με περισσότερη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Είναι πιο ικανοποιημένοι όσοι μιλούν στο σεξ;

Οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 400 άτομα. Εξέτασαν τον τρόπο και τη συχνότητα με την οποία επικοινωνούσαν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Οι συμμετέχοντες έπρεπε επίσης, να αναφέρουν πόσο χαρούμενοι ήταν με τη σεξουαλική τους ζωή, τη σχέση τους και τη σεξουαλική επικοινωνία μέσα στη σχέση τους.

Η περισσότερη επικοινωνία κάθε είδους κατά τη διάρκεια του σεξ (είτε λεκτική είτε μη λεκτική) σχετίστηκε με τους ανθρώπους που ήταν πιο ικανοποιημένοι με τα επίπεδα σεξουαλικής επικοινωνίας στη σχέση τους. Συνεπώς, όσο περισσότερο επικοινωνούν τα ζευγάρια στο κρεβάτι, τόσο καλύτερη είναι η σεξουαλική τους επαφή.

Γιατί κάποιοι δεν το θέλουν αυτό;

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πραγματικά άβολα να μιλούν κατά τη διάρκεια του σεξ, διότι ανησυχούν μήπως μειώσουν τη σεξουαλική διάθεση. Θεωρούν ότι τέτοιες συζητήσεις προκαλούν αμηχανία, ενώ μπορεί να φοβούνται και για τις αντιδράσεις του συντρόφου τους. Αυτός ο φόβος, με τη σειρά του, μπορεί να εμποδίσει την ανοιχτή επικοινωνία στο ζευγάρι.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης αποδεικνύουν όμως ότι οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευχαριστημένοι με το σεξ όταν υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. «Η μη λεκτική επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ συχνά θεωρείται λιγότερο άβολη ή λιγότερο απειλητική από τη λεκτική επικοινωνία», αναφέρουν οι ερευνητές.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Και ο άνδρας έχει ταμπού στο σεξ: Ποια είναι αυτά;

4 ξεκούραστες στάσεις για καλό σεξ μετά τη δουλειά!

Οι σεξουαλικές διαταραχές στη γυναίκα που μπορεί να σε ανησυχήσουν

Τα 5 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζεις για τη στύση

Οι τροφές που «απαγορεύεται» να φας πριν κάνεις σεξ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X