Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος που αγάπησε τις γυναίκες, Πέτερ Λίντμπεργκ

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Πέτερ Λίντμπεργκ, ο Γερμανός φωτογράφος, γνωστός για ορισμένες από τις πιο εμβληματικές εικόνες της βιομηχανίας της μόδας.

Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram. «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πέτερ Λίντμπεργκ στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών».

https://www.instagram.com/p/B1rSIi2CCza/

Σύζυγος, πατέρας και παππούς

«Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Πέτρα, την πρώτη σύζυγό του Άστριντ, τους τέσσερις γιους του Μπέντζαμιν, Τζέρεμι, Σάιμον, Τζόζεφ και επτά εγγόνια. Αφήνει ένα μεγάλο κενό».

Ο φωτογράφος είχε μακρόχρονη συνεργασία με τη βρετανική Vogue και πιο πρόσφατα φωτογράφισε 15 αστέρες για το τεύχος «Forces For Change» του Σεπτεμβρίου του 2019, το οποίο επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

https://www.instagram.com/p/B1_wWrZH5x7/

Αξέχαστες οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του με μοντέλα

Ο Γερμανός φωτογράφος έγινε πολύ γνωστός τη δεκαετία του 1990 για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες μοντέλων, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβανγκελίστα και η Κέιτ Μος. Είναι ένας από τους φωτογράφους μόδας, στους οποίους οφείλεται η άνοδος των σούπερ μόντελ.

Γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με πολλούς σχεδιαστές μόδας και διεθνή περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

https://www.instagram.com/p/B2Be4uxol8_/

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πέθανε η 9χρονη κόρη του Λουίς Ενρίκε – Το σπαρακτικό μήνυμα

Πέθανε ο φίλος και βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Θάσος: Το μοιραίο παιχνίδι της 4χρονης στη θάλασσα πριν πεθάνει

Σχετικά άρθρα