Πότε είσαι σε θέση να συγχωρέσεις εκείνον που σε απάτησε;

Πριν από 10 χρόνια, με είχε απατήσει και δεν το ξεπέρασα ποτέ μου. Φυσικά και έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς αυτόν. Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει, δεν τον πιστεύω.

Νιώθω ότι με κοροϊδεύει κοιτάζοντας άλλες γυναίκες πονηρά. Είναι από χωριό και εκεί δεν είχαν γυναίκες, οπότε εδώ ξεσάλωσε και έχει διαφορετική ζωή. Εμένα όλο αυτό με έχει αρρωστήσει και ζηλεύω πάρα πολύ. Έχω χάσει τον χαρακτήρα μου, ήμουν δυναμική γυναίκα.

Τώρα η μόνη μου σκέψη είναι να μην με απατήσει και όλη ημέρα το μυαλό μου περιστρέφεται γύρω από αυτό. Θέλω να το αποβάλλω αλλά δεν μπορώ με τίποτα και δεν με βοηθάει και εκείνος. Πώς θα τα καταφέρω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σύμφωνα με αυτά που μας λέτε το πρόβλημα στη σχέση σας με τον άνθρωπο αυτόν είναι κυρίως ότι δεν έχει επέλθει κάποιας μορφής συγχώρεση για το λάθος που είχε κάνει πριν από μια δεκαετία και σας πλήγωσε.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσετε μέσα σας εάν θέλετε να παραμείνετε στην σχέση αυτή. Αν η απάντηση σας είναι θετική, τότε θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιήσετε τη συγχώρεση πρώτα στον ίδιο σας τον εαυτό δίνοντας του χώρο.

Αφήστε αυτές τις αρνητικές σκέψεις της ζήλιας. Μέσω εποικοδομητικού διαλόγου θα αποκαταστήσετε και πάλι την εμπιστοσύνη στη σχέση σας από κοινού.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι πιο αποδοτικοί τρόποι που… πιάνουν για να ζητάς συγγνώμη όταν φταις

Τον είπα «χοντρό» και νιώθω τρομερές τύψεις! Πώς να του ζητήσω «συγγνώμη»;

Σχετικά άρθρα