Μου έλεγε ότι με αγαπάει όσο τίποτα άλλο και μετά με χώρισε: Γιατί;

Με το πρώην αγόρι μου, ήμαστε 6 χρόνια μαζί και πριν 8 μήνες πήγε στρατό. Ενώ δεν περνούσε καλά, εγώ τον στήριξα και μου έλεγε πως αντέχει για χάρη μου και πως με αγαπάει όσο τίποτα άλλο.

Πριν μερικές μέρες μου ζήτησε να χωρίσουμε ξαφνικά και ενώ δεν μου είχε αναφέρει πριν τίποτα. Μου είπε πως δεν ξέρει τι θέλει και δεν νιώθει το ίδιο γιατί θέλει χρόνο ίσως. Φοβάται μήπως απλά έχει βολευτεί μαζί μου.

Τι να κάνω; Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας πιστεύετε έχει βρει κάποια άλλη; Εμένα μου έχει πει ότι δεν υπάρχει καμία άλλη. Να τον περιμένω; Τον αγαπάω πολύ.

agapi erotas zeygari

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Θα ήταν ωφέλιμο να προσπαθήσετε να κάνετε μια ενδοσκόπηση με τον εαυτό σας ώστε να μπορέσετε να μιλήσετε με ειλικρίνεια και ηρεμία στον πρώην σύντροφό σας για τα συναισθήματά που νιώθετε.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να κατανοήσετε τη σαφή απάντηση που σας έδωσε, ότι δηλαδή χρειάζεται χρόνο ώστε να μπορέσει να βρει και εκείνος τα βήματα του μέσα στη σχέση σας.

Ο ψύχραιμος διάλογος μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, αφού προηγουμένως όμως έχετε κάνει κάποια δουλειά με τον εαυτό σας και με τα βαθύτερα συναισθήματα σας για αυτό τον άνθρωπο.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έκανε sexting με πρώην του αλλά το μετάνιωσε: Να τον πιστέψω;

Ξεπέρασε τον πρώην σου και τα «στραβά» του με μια και μόνο σκέψη

Φιλία με πρώην: Μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο; Είναι σωστό;

Σχετικά άρθρα