Πάνω από 1.400 άνθρωποι πέθαναν λόγω… καύσωνα

Ο καύσωνας που έπληξε τη Γαλλία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο προκάλεσαν πάνω από 1.400 θανάτους, αν και ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο για το καλοκαίρι του 2003.

Όπως παραδέχτηκε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζέν, δεν αποτελεί ρεκόρ και είναι δέκα φορές χαμηλότερος σε σχέση με το καλοκαίρι του 2003, όταν στη διάρκεια καύσωνα τον Αύγουστο εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους 15.000 άνθρωποι.

Καύσωνας… διαρκείας!

Το φετινό καλοκαίρι οι καύσωνες ενέσκηψαν στη Γαλλία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με θερμοκρασία ρεκόρ 46 βαθμών Κελσίου να καταγράφεται στην πόλη Βεράργκ, στον νότο, στις 28 Ιουνίου και στην πρωτεύουσα να καταγράφεται θερμοκρασία ρεκόρ τον Ιούλιο 42,6 βαθμοί Κελσίου.

Ενώ ο καύσωνας το 2003 διήρκεσε συνολικά 20 ημέρες, αυτό το καλοκαίρι διήρκεσε 18, αλλά σε δύο κύματα και το δεύτερο έπληξε ένα μεγάλο τμήμα της Γαλλίας, πρόσθεσε η υπουργός.

Ποιοι ήταν τα θύματα του φονικού καύσωνα;

Τα προληπτικά μέσα που έλαβαν οι αρχές συνέβαλαν στο να κρατηθεί σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο το ποσοστό των θανάτων φέτος σε σχέση με το 2003, τόνισε η ίδια στους ραδιοφωνικούς σταθμούς France Info και France Inter.

Ο καύσωνας του 2003 ήταν ο πιο φονικός που έχει καταγραφεί στη Γαλλία και περισσότερο είχαν πληγεί η κεντρική Γαλλία και και η περιοχή του Παρισιού. Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό, οι περισσότεροι νεκροί από τον φετινό καύσωνα ήταν άνω των 75 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη – Πρωτόγνωρο κύμα ζέστης

Καιρός σήμερα: Βροχερό και μουντό το σκηνικό

Σχετικά άρθρα