Λέρος: «Θρίλερ» με τον κλεμμένο οπλισμό – Όλα τα σενάρια

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την αποκάλυψη που αφορά στην απώλεια στρατιωτικού υλικού από τον Ναυτικό Σταθμό Λέρου.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν επεκταθεί εκτός νησιού, καθώς εξετάζεται κάθε πιθανό ενδεχόμενο, με τις Αρχές να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις αρχικά στο πότε χάθηκαν τα όπλα, αλλά και στο ποιοι είχαν πρόσβαση στην αποθήκη.

Εξετάζουν 10 άτομα

Από την άλλη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση έως ότου βγει το πόρισμα για το περιστατικό. Για αυτό, παράλληλα, ζήτησε να μην αποτελέσει αντικείμενο φθηνής μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, οι Αρχές έχουν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών έναν συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, αξιωματικών αλλά και κατώτερου προσωπικού. Πρόκειται για περίπου 10 άτομα, που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες.

Ποιοι είχαν πρόσβαση στο σημείο;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου μέσου, η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει τη συμμετοχή ομάδας στρατιωτικών, που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη. Όπως μάλιστα τονίζεται, τα όπλα βρίσκονταν σε πολλά σακβουαγιάζ και δεν θα μπορούσε μόνο ένα άτομο να υλοποιήσει την κλοπή.

Το ΓΕΝ πληροφόρησε την αστυνομία πως έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία, όμως, ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Λέρος: Τούρκοι πυροβόλησαν Έλληνες ψαράδες

Λέρος: Θρήνος από την αυτοκτονία 20χρονης

Λέρος: Οι γονείς ήθελαν να δώσουν ψυχοφάρμακα στο κακοποιημένο κορίτσι

Σχετικά άρθρα