Ζήλια στον γάμο: Θέλει να «απολογούμαι» κάνοντας έρωτα

Είμαι παντρεμένη με κάποιον που τον αγαπάω και θα έκανα τα πάντα για αυτόν .Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι είναι ζηλιάρης.

Έτσι και με δει με έναν ωραίο εμφανίσιμο άνδρα να μιλάω, θα θεωρήσει ότι μου αρέσει κάτι που δεν είναι αλήθεια και τότε αρχίζει να παθαίνει τρελά μαζί μου. Όταν θέλει να με πιστέψει, θέλει να κάνουμε σεξ γιατί κατά την φίλη του, με το σεξ δείχνω αφοσίωση, αγάπη και αυξάνεται ο ανδρισμός του.

Προσπάθησα να τον χωρίσω

Μια φορά προσπάθησα να τον χωρίσω πράγμα που ήταν δύσκολο για εμένα και τότε πήρε ένα κουτί χάπια και τον έτρεχα στο νοσοκομείο και με απειλούσε ότι αν τον χωρίσω θα πεθάνει. Τον αγαπώ και με αγαπάει αλλά αυτή η κατάσταση με τη ζήλια και το ατελείωτο σεξ δεν αντέχεται. Τι να κάνω; Έχω και 1 παιδί μαζί του.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κατάσταση που περιγράφετε είναι δύσκολη από πολλές απόψεις. Και οι δύο φαίνεται πως υποφέρετε, και πως ο πόνος σας αυτός δεν βρίσκει λύση. Η ζήλια του συζύγου σας σάς επιβαρύνει και τους δύο.

Ο τρόπος που μοιάζει να του προσφέρει ανακούφιση (προσωρινή) στην ουσία σκάβει το λάκκο της σεξουαλικής σας ζωής. Το σεξ δεν θα πρέπει να είναι εργαλείο επιβεβαίωσης.

Υπάρχει αγάπη μεταξύ σας;

Εσείς έχετε μπει στη διαδικασία να το «προσφέρετε» ως απόδειξη αγάπης και άρα και για εσάς αρχίζει να χάνει το πραγματικό νόημα του.

Εφόσον υπάρχει αγάπη μεταξύ σας θα σας πρότεινα να δείτε άμεσα έναν οικογενειακό θεραπευτή για να βρείτε πραγματική λύση στα θέματα που υπάρχουν στο γάμο σας.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορεί η ζήλια να κάνει και καλό στη σχέση;

Μπορώ να σώσω τον γάμο μου μετά από απιστία;

Μου έλεγε ότι με αγαπάει όσο τίποτα άλλο και μετά με χώρισε: Γιατί;

Σχετικά άρθρα