Γονεϊκή κακοποίηση: Όταν η κόρη χτυπάει τη μάνα

Τα γεγονότα δεν περιγράφονται εύκολα, αλλά θα προσπαθήσω. Η ανιψιά μου χτυπάει τη μητέρα της, την αδερφή μου, για διάφορους λόγους. Κυρίως όμως οικονομικούς.

Είναι 23 ετών και αν η αδερφή μου δεν της δώσει χρήματα, εκείνη γίνεται… θηρίο. Βρίζει και χειροδικεί στην αδύναμη- λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας- μητέρα της.

Ο πατέρας είναι απών. Φοβάμαι για τη ζωή της αδερφής μου πάνω σε στιγμή κρίσης της ανιψιάς μου που πραγματικά βγαίνει εκτός εαυτού. Τι μπορεί να της συμβαίνει;

kakia-neyra

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος

Με τις λιγοστές πληροφορίες που μας δίνετε δεν είναι καθόλου εύκολο να καταλάβει κανείς τα αίτια αυτής της βίαιης συμπεριφοράς της ανιψιά σας.Παρόλα αυτά θα κάνουμε μερικές υποθέσεις.

Μπορεί να πάσχει από κάποια διαταραχή προσωπικότητας, που ίσως επιδεινώνεται από τη χρήση ουσιών (πολύ συχνή η χρήση βίας για την εξασφάλιση των χρημάτων, που απαιτούνται).

Ζητήστε βοήθεια

Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί να υπάρχει κάποια άλλη, σοβαρότερη ψυχική διαταραχή. Η ίδια η αδερφή σας πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση;

Εφόσον ο πατέρας είναι απών, θα μπορούσε να ζητήσει τη συνδρομή της κοινωνικής υπηρεσίας ή ακόμα και ψυχιατρική εκτίμηση για την κόρη της.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
psycosynthesis.blogspot.gr
Facebook

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είμαι πολύ νευρική χωρίς λόγο και θυμώνω: Τι φταίει;

Ζήλια και θυμός: Τα 3 βήματα για να αντιμετωπίσεις τα δυσάρεστα συναισθήματα

Θυμός: Πώς τον προκαλούμε μόνοι μας και πώς θα βοηθηθούμε;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X