Φωτιά τώρα: Πύρινος «εφιάλτης» και ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στο Λαύριο και στο Λουτράκι,με αποτέλεσμα να εκκενωθούν ορισμένα σημεία, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά στο Λαύριο

Η πυρκαγιά ξέσπασε επί της Λεωφόρου Θορικού στο Λαύριο και ύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί οικισμός.

Άμεσα, κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 1 ελικόπτερο, οι οποίοι δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Στη συνέχεια όμως, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Συνολικά επιχείρησαν 47 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και 7 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα.

Πάντως, το μεσημέρι του Σαββάτου η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και πλέον στο σημείο επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Η φωτιά στο Λουτράκι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λουτράκι, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο.

Από το απόγευμα παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και έτσι έγινε δυνατό να γίνουν ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Ωστόσο, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος έπεσε στις επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν και αντιμετώπισαν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις σβήσουν.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Αμαζόνιος φλέγεται: Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που το δάσος δεν φαίνεται…

Φωτιά τώρα: Επικίνδυνη η πυρκαγιά – Εμπρησμός ή… ατύχημα;

Σχετικά άρθρα