Σχέση με μεγαλύτερο: Γιατί έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε άλλη;

Έχω σχέση εδώ και δυο χρόνια με έναν 43χρονο. Είμαστε πολύ ερωτευμένοι και αγαπιόμαστε παρά πολύ. Η σχέση μας πέρασε παρά πολλά, χωρίσαμε τα ξαναβρήκαμε και ξανά και ξανά…

Όμως ανακάλυψα πως το αγόρι μου πριν χωρίσουμε την τελευταία φορά μιλούσε ερωτικά μέσω μηνυμάτων με μια άλλη γυναίκα με περισσότερες καμπύλες από εμένα και πιο πλούσιο στήθος από εμένα. Και αυτό το αναφέρω γιατί ξέρω πως του αρέσουν πολύ αυτά!

Είχαν στείλει γυμνές φωτογραφίες

Είχαν στείλει γυμνές φωτογραφίες μεταξύ τους δείχνοντας τα επίμαχα σημεία τους. Μιλούσαν 3 μήνες και όταν τα ξαναβρήκαμε συνέχισε να μιλάει μαζί της αλλά μετά το διέκοψε γιατί είχε αποφασίσει να είναι μαζί μου επειδή με αγαπάει.

Μου έχει πει άπειρες φορές πως δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους, μόνο ότι έγινε μέσω μηνυμάτων. Θέλω να τον πιστέψω αλλά δεν μπορώ. Έχω βρει έναν τρόπο να επαναφέρω τα μηνύματα που έχει διαγράψει και να το δω και μόνη μου αλλά δεν θέλει γιατί αισθάνεται άβολα μου λέει επειδή της μιλάει πρόστυχα.

Νιώθω πως κάτι άλλο έχει συμβεί

Είμαι στα «μαύρα» μου και κάνω πολύ κακό στον εαυτό μου πίνοντας και καπνίζοντας χωρίς να έχω φάει τίποτα. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Εκείνος είναι δίπλα μου και προσπαθεί να με ηρεμήσει. Μου λέει πως τα σταμάτησε για χάρη μου επειδή δεν θέλει να με χάσει.

Εγώ όμως, θέλω να διαβάσω τα μηνύματα και αν δεν με αφήσει, θα το κάνω κρυφά. Νιώθω πως κάτι άλλο έχει συμβεί που δεν γνωρίζω. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Στο ερώτημα απαντά η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια Νάσια Σκαμπαρδώνη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Διαβάζοντας πολύ προσεκτικά τις ανησυχίες σας, θα ξεκινήσω προσπαθώντας να εστιάσω την προσοχή σας στο εξής: Ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός θα πρέπει να υπάρχει για μια υγιή σχέση. Καλείστε λοιπόν, και οι δυο σας να φροντίζετε τον δεσμό αυτό και να του δίνετε τη σημασία που του αξίζει.

Και αναρωτιέμαι συμβαίνει αυτό με εσάς τους δύο; Και αν συμβαίνει γιατί χωρίζετε συχνά; Αυτό είναι το πρώτο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείτε και κατόπιν με τα υπόλοιπα. Εσείς αμφιβάλλετε για τον σύντροφό σας και αυτό δείχνει πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσά σας και δικαίως εφόσον βρήκατε κάποια στοιχεία που τον «ενοχοποιούν».

Γιατί είχε την ανάγκη να ανταλλάξει ερωτικά μηνύματα;

Παρόλα αυτά εκείνος σας εξήγησε ότι ουσιαστικά είχε την ανάγκη να ανταλλάξει ερωτικά μηνύματα αλλά όχι να προχωρήσει σε πράξη. Δείτε γιατί μπορεί να είχε την ανάγκη να συνδεθεί με μία άλλη γυναίκα και εστιάστε σε αυτό χωρίς να βασανίζεστε με το να ζητάτε αποδείξεις για την αθωότητά του και να αναλώνεστε σε αυτό.

Έχετε επιλέξει ήδη να συνεχίσετε μαζί του, συνεπώς δείτε πως θα προχωρήσετε μαζί μπροστά. Τις περισσότερες φορές, η (αν μιλάμε για ενδεχόμενη) απιστία δεν είναι προμελετημένη. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό η σχέση να είναι δυνατή, με ένα συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους συντρόφους ο οποίος εκτιμάται βαθιά και βελτιώνεται συνεχώς.

Αξίζει πραγματικά;

Από πλευράς σας εσείς θα πρέπει να αναρωτηθείτε: «Πώς αισθάνομαι; Αξίζει πραγματικά να προσπαθήσω να φτιάξω τα πράγματα; Θα ήταν καλύτερο να δώσω τέλος στη σχέση; Είναι αυτή η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; Είμαι διατεθειμένη να προσπαθήσω για αυτή τη σχέση χωρίς να νιώθω σαν να περπατάω σε αγκάθια κάθε μέρα και να αναβιώνω το γεγονός;».

Μιλήστε με το σύντροφό σας όποτε αισθάνεστε έτοιμοι. Πείτε του τι σας πληγώνει και τι χρειάζεται να κάνει για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη σας. Πείτε του τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.

Δείξτε υπευθυνότητα

Πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση χωρίς θυμό και εντάσεις, χωρίς προσβολές και «κατηγορώ», ακόμη κι αν το θεωρείτε δίκαιο να ξεσπάσετε και να τον πληγώσετε, και να δεχτείτε αυτό που αισθάνεται ο σύντροφός σας. Να θυμάστε ότι τα συναισθήματα και οι ανάγκες του είναι πραγματικά και έχουν σημασία, ακόμα και αν διαφωνείτε με αυτά.

Δείξτε υπευθυνότητα και οι δύο ώστε να πάρετε σωστές αποφάσεις και να βελτιώσετε μελλοντικά τη συμπεριφορά σας. Οριοθετείστε τη σχέση σας αυτή τη φορά και εξηγείστε στο σύντροφό σας τι περιμένετε από τη σχέση σας, σαν να φτιάχνετε τη σχέση από την αρχή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η βοήθεια του ειδικού είναι σημαντική, καθώς θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει να δουν ο καθένας το δικό του μερίδιο ευθύνης και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Νάσια Σκαμπαρδώνη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
Διαταραχές άγχους
[email protected]
6944606204
Στρατηγού Μακρυγιάννη 36 και 25ης Μαρτίου, Γέρακας, Αθήνα, 153 44

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός: Πόσο καιρό «πρέπει» να μείνεις μόνος σου πριν κάνεις νέα σχέση;

Ομοφυλοφιλία: Γιατί κάποιος δεν παραδέχεται ότι του αρέσουν τα αγόρια;

Σχέση: Το… κολπάκι για να μην ανακατεύονται στα προσωπικά σου

Sexting με πρώην σχέση: Τι σημαίνει όταν ψάχνεις το κινητό του;

Σχετικά άρθρα