Αλεξάνδρα Παυλέτση – Στεφανή

Η Παυλέτση – Στεφανή Αλεξάνδρα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ: 1451/2015) και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους, αναλαμβάνοντας θεραπεία εφήβων, ενηλίκων και συμβουλευτική γονέων.

Παράλληλα είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων και έχει συνεργαστεί με σχολεία και παιδικούς σταθμούς ως ψυχολόγος και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στην Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Έχει ολοκληρώσει Μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το «Πρόγραμμα Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, στο Coaching και στο Mentoring» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.

Επίσης, έχει πραγματοποιήσει το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ενηλίκων» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και έχει ολοκληρώσει την Μετεκπαίδευση στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα για την χορήγηση Ψυχομετρικών Εργαλείων.

Επιπλέον, η εθελοντική της εμπειρία και η συμμετοχή της σε πολλαπλά Συνέδρια, Σεμινάρια και Έρευνες που αφορούν ποικίλα θέματα του πεδίου της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής , όπως η ψυχική ευεξία, ο ρόλος των συναισθημάτων και η διαχείριση τους, η νοηματοδότηση της ευτυχίας, το burn out και το mobbing, η βία και ειδικότερα η κακοποιητική συμπεριφορά της έχει προσφέρει πλήθος γνώσεων στον κλάδο της.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες με θέματα Ψυχολογίας και με αναρτημένες ανακοινώσεις σε συνέδρια. Συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων. Εξειδικεύεται σε παρεμβάσεις για το άγχος και το στρες, την κατάθλιψη, το πένθος, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, τα διατροφικά ζητήματα, τα ψυχοσωματικά ζητήματα, την στοχοθέτηση επαγγελματικών θεμάτων και γενικότερα για τη διαχείριση δυσκολιών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Αλεξάνδρα Παυλέτση – Στεφανή
BSc Ψυχολόγος , MSc
Λεωφόρος Μεσογείων 78Α, Αθήνα, 11527
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979099277
[email protected]
Instagram: psychologist.pavletsi.stefani.alexandra
Facebook: psychologist_pavletsi.stefani
alexandrapavletsi.com

Σχετικά άρθρα