Η… αμήχανη δήλωση του Κόπολα για τον «Νονό»

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν είναι χαρούμενος που ο Μπόρις Τζόνσον είναι θαυμαστής του κινηματογραφικού του έργου “The Godfather” (Ο Νονός) επειδή είναι έτοιμος να “οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην καταστροφή”.

Η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον

Τον Ιούλιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στη “Daily Mail” ότι η αγαπημένη του κινηματογραφική σκηνή είναι “οι πολλαπλές δολοφονίες αντεκδίκησης στο τέλος” της κλασικής πρώτης ταινίας του Κόπολα “Ο Νονός” (1972) με θέμα τη δράση της Μαφίας και πρωταγωνιστές τους Μάρλον Μπράντο, Αλ Πατσίνο και Νταϊάν Κίτον.

Τι απαντά ο Κόπολα;

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης απάντησε στην αποκάλυψη του Μπόρις Τζόνσον και είπε ότι αισθάνεται αμήχανα επειδή είναι η αγαπημένη σκηνή των “πιο βάναυσων φιγούρων της σύγχρονης ιστορίας, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν, ο Μουαμάρ Καντάφι και άλλων”.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δήλωσε στο “ MarketWatch”: “Αισθάνομαι άσχημα επειδή οι σκηνές σε μια ταινία με γκάνγκστερ μπορεί να εμπνεύσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στον πραγματικό κόσμο ή να [δώσουν] ενθάρρυνση σε κάποιον που βλέπω ότι πρόκειται να φέρει το αγαπημένο Ηνωμένο Βασίλειο στην καταστροφή”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επιστρέφει στις παλιές καλές μέρες του «Νονού»;

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ο θρυλικός ηθοποιός που ξεκίνησε από τον… «Ταξιτζή»- Η συνεργασία με τον Σκορτσέζε, η ομοφυλοφιλία του πατέρα του και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του

 

 

 

Σχετικά άρθρα