Τσακώνομαι συνέχεια με τη δίδυμη αδερφή μου: Τι σημαίνει αυτό;

Το πρόβλημά μου είναι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έχω μια δίδυμη αδερφή με την οποία τσακωνόμαστε αφόρητα για πολλούς λόγους. Πάντα σχεδόν ασήμαντους.

Με κατηγορεί συνεχώς πως την ανταγωνίζομαι, πως είμαι υποκρίτρια και την εχθρεύομαι, ότι τη μειώνω και πολλά άλλα. Εγώ όμως δεν τα κάνω όλα αυτά. Προσπαθώ να της δείξω αγάπη αλλά εκείνη συνεχώς με υποπτεύεται.

Έτσι, καταλήγουμε σε φριχτούς καβγάδες. Κάτι θα γίνει στο τέλος όμως, και θα τα βρούμε μετά από μέρες. Και ύστερα πάλι από την αρχή. Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Τι κάνω λάθος;

Στο ερώτημά σας απαντά η Ψυχολόγος Αλεξάνδρα Παυλέτση – Στεφανή

Οι αδερφικές σχέσεις στη ζωή μας σίγουρα είναι σημαντικές, καθώς είναι τα άτομα που μοιραζόμαστε πολλές κοινές εμπειρίες από την παιδική μας ηλικία και είναι το πρώτο περιβάλλον που εντασσόμαστε και εξελισσόμαστε.

Σίγουρα, οι διαμάχες ανάμεσα στα δίδυμα αδέρφια είναι αρκετά επίπονες συναισθηματικά και καταλαβαίνω ότι οι συνεχείς τσακωμοί σας αναστατώνουν ψυχικά. Θα ήταν ένα καλό βήμα να σκεφτείτε πρώτα τις δικές σας αντιδράσεις, να επικεντρωθείτε στα συναισθήματα σας και πώς συμπεριφέρεστε, πριν από οποιαδήποτε συζήτηση.

Συζήτηση με ψυχραιμία

Καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να το διαχειριστείτε συνεχώς, αλλά ο τρόπος προσέγγισης και επικοινωνίας συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση των συγκρούσεων. Είναι βασικό πρώτα να κατανοήσουμε τη δική μας αντίδραση και πως σκεφτόμαστε για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τη συμπεριφορά των άλλων και τον τρόπο αλληλεπίδρασης.

Προσπαθήστε, να κάνετε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ σας και να ακούσετε πραγματικά η μία την άλλη, χωρίς επιθετική στάση και με ψυχραιμία. Μεταφέρετε τα θετικά συναισθήματα που νιώθετε για εκείνην και την αγάπη σας για να προχωρήσετε στην εστία του προβλήματος.

Μην χάνετε την ελπίδα σας

Η κατανόηση της σχέσης σας θα βοηθήσει, να καταλάβετε το πώς αντιλαμβάνεται η καθεμία τη σχέση σας και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αναπτύξετε στρατηγικές αντιμετώπισης και να αντιληφθείτε η καθεμία τις προσδοκίες για τη σχέση σας.

Η χαρά της εγγύτητας και της αρμονίας μεγαλώνει, όταν οποιαδήποτε σχέση έχει ουσιαστικές βάσεις. Μην χάνετε την ελπίδα σας και προσπαθήστε να αποδεχθείτε τα συναισθήματα της και τον τρόπο συμπεριφοράς της και σκεφτείτε τη δική σας ψυχική υγεία σε κάθε περίπτωση.

Αλεξάνδρα Παυλέτση – Στεφανή
BSc Ψυχολόγος , MSc
Λεωφόρος Μεσογείων 78Α, Αθήνα, 11527
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979099277
[email protected]
Instagram: psychologist.pavletsi.stefani.alexandra
Facebook: psychologist_pavletsi.stefani
alexandrapavletsi.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί δεν μπορώ να συγχωρέσω την αδερφή μου και να πάω μπροστά;

Ο κολλητός μου έκανε σχέση με την αδερφή μου: Γιατί μου έλεγαν ψέματα;

Σχέση νύφης – κουνιάδας: Τι σημαίνει αν ο σύζυγος υποστηρίζει την αδερφή του;

Σχετικά άρθρα