Πρωί, μεσημέρι ή βράδυ; Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ;

Μπορεί οι περισσότεροι να έχετε συνηθίσει της… νύχτας τα καμώματα, ωστόσο οι ειδικοί δεν συνιστούν το σεξ μετά τη δύση του ηλίου.

Η γυναικεία και η αντρική ερωτική επιθυμία «συγχρονίζονται» καλύτερα λίγο μετά το μεσημέρι, οπότε φροντίστε να αφήνετε λίγο χρόνο στο πρόγραμμά σας, τουλάχιστον τα σαββατοκύριακα που δεν υπάρχουν εργασιακές υποχρεώσεις.

Πρωί, μεσημέρι ή βράδυ;

Περίπου στις 15.00 το μεσημέρι η αντρική και η γυναικεία ορμονική λειτουργία «συνεργάζονται» άψογα ώστε να προκύψει η τέλεια σεξουαλική εμπειρία.

Εκείνη την ώρα, αφενός οι γυναίκες έχουν στον οργανισμό τους αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προωθεί την εγρήγορση, αφετέρου οι άντρες έχουν αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν περισσότερο στην ερωτική πράξη από συναισθηματικής πλευράς.

Ικανοποίηση και για τους δύο!

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα ορμονικής λειτουργίας Αλίσα Βίτι, το σεξ στις 15.00 το μεσημέρι εγγυάται την ικανοποίηση και για τα δύο φύλα.

Η Βίτι επισημαίνει επίσης ότι οι πρώτες δέκα μέρες μετά την ωορρηξία είναι για τη γυναίκα μια καλή περίοδος για πιο συχνή ερωτική επαφή, καθώς τις ημέρες αυτές παρατηρείται άνοδος στα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Επομένως είναι πιο έντονη η σεξουαλική επιθυμία.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα 4 πιο συχνά σεξουαλικά όνειρα και η ερμηνεία τους!

Πόσο… πρέπει να διαρκεί η σεξουαλική πράξη;

Σεξ: Τι σημαίνει για έναν άνδρα και τι για μια γυναίκα

4 ξεκούραστες στάσεις για καλό σεξ μετά τη δουλειά!

Σχετικά άρθρα