Είμαι παντρεμένη αλλά ερωτεύτηκα άλλον άνδρα: Πώς να του το πω;

Είμαι παντρεμένη 5 χρόνια και έχω 2 παιδιά. Δουλεύω σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και εδώ και λίγο καιρό αρχίζω να «ερωτεύομαι» κάποιον πελάτη μου, επίσης παντρεμένο με παιδιά.

Μιλάμε όταν έρχεται από το ταμείο και λέμε τα κλασικά «τι κάνεις», «πώς περνάς» κτλ. Εμένα όμως, μου αρέσει πάρα πολύ και έχω φάει κόλλημα. Τον βλέπω και νιώθω ότι κοκκινίζω.

Θέλω να του μιλήσω αλλά δεν ξέρω πώς

Χαμογελάω χωρίς να το θέλω πριν καν με χαιρετήσει. Τον έχω δει και στον ύπνο μου, δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό. Νομίζω πως αρέσω και σε εκείνον. Τι να κάνω; Πώς να το διαχειριστώ; Πώς να τον πλησιάσω;

Θέλω να του μιλήσω αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Πρώτη φορά το παθαίνω αυτό. Ο άντρας μου λείπει συνέχεια για δουλειά και έχουμε χαθεί μεταξύ μας… Τσακωμοί, γκρίνια, κλεισούρα.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ

Όταν ένας γάμος, μια σχέση, έχει… λιμνάσει και το ερωτικό στοιχείο ανάμεσα σε δυο ανθρώπους έχει χαθεί, τότε είναι πολύ φυσιολογικό να νιώσει κάποιος κολακευμένος από κάποιο σχόλιο ή κάποια πιο οικεία επικοινωνία με κάποιον τρίτο.

zeygari agkalia agapi

Η ανάγκη για επιβεβαίωση και αναγνώριση της γοητείας μας από έναν τρίτο είναι κάτι που πολύ σύντομα μπορεί να έρθει στη ζωή μας αν στη σχέση μας έχουμε απομακρυνθεί, έχει επέλθει ρουτίνα και ο σύντροφος μας έχει ξεχάσει τις ανάγκες μας ή και εμείς τις δικιές του.

Τα όνειρα και τα συναισθήματα

Το ότι παίρνετε τόση χαρά, επιβεβαίωση και έχετε τόσο μεγάλη προσμονή για αυτό τον πελάτη σημαίνει ότι η ανάγκη σας να νιώσετε ερωτικά, όμορφα για τον εαυτό σας και να φλερτάρετε, είναι αυξημένη αυτό το διάστημα. Άλλωστε αυτό προδίδει και το όνειρο σας.

Τα όνειρά μας απεικονίζουν τα βαθύτερα συναισθήματα μας, τους φόβους μας, τις επιθυμίες μας και τα άγχη μας. Εσάς η επιθυμία σας για αυτό τον άντρα παρουσιάζεται στα όνειρα σας, κάτι που βέβαια ούτως ή άλλως βιώνετε και αντιλαμβάνεστε κι εσείς η ίδια κάθε φορά που τον βλέπετε.

Τι νιώθει ο άλλος άνδρας;

Αισθάνομαι όμως, από αυτά που μου λέτε ότι ενώ εσείς δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον δεν είναι ξεκάθαρο εκατό τοις εκατό τι αισθάνεται εκείνος για εσάς. Θα έλεγα λοιπόν ότι ενέχει ρίσκο το να συμπεράνουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι κι εκείνος σας βλέπει ερωτικά και ότι δεν υπάρχει απλά μια παραπάνω συμπάθεια στο πρόσωπο σας σε σχέση με τις υπόλοιπες συναδέλφους σας. Τι γνωρίζετε για αυτόν; Είναι παντρεμένος; Έχει παιδιά; Ζει μόνος;

Και θα έρθω τώρα στον γάμο σας. Γράφετε ότι ο σύζυγός λείπει συχνά και έχετε χαθεί. Κατανοώ ότι η απουσία του συντρόφου σας μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση σας, όπως και η γκρίνια, οι τσακωμοί και η κλεισούρα που αναφέρατε, όμως αυτό δε σημαίνει ότι αν τον αγαπάτε δεν αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στη σχέση σας.

Μήπως λοιπόν να εξετάζατε πρώτα τη σχέση σας με τον σύζυγό σας και να δείτε πως μπορείτε να τη βελτιώσετε από το να αναζητάτε την επιβεβαίωση και το ερωτικό στοιχείο από έναν άλλον άνδρα για τον οποίο δεν είσαστε σίγουρη για τα συναισθήματα του;

schesi

Μπορεί και ο σύζυγός σας να νιώθει όπως εσείς

Κάντε μια κουβέντα με τον σύζυγό σας, ανοίξτε την καρδιά σας και μιλήστε του για τις ανάγκες σας και τι σας λείπει από την σχέση σας, προσπαθήστε να βρεθείτε κάποιο βράδυ οι δυο σας, που δε θα λείπει σε ταξίδι, ίσως κάπου έξω. Εξάλλου αυτός ο άνδρας που βλέπετε στην εργασία σας έρχεται να αναπληρώσει ένα κενό που δημιουργήθηκε στη σχέση σας με τον σύζυγο σας, υποθέτω λόγω ρουτίνας και απουσίας του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο άντρας σας να αποτελέσει το αρσενικό που θα σας κάνει να ξανανιώσετε ανανεωμένη και ερωτικά αναπτερωμένη. Πού ξέρετε; Μπορεί και ο σύζυγός σας να νιώθει ακριβώς όπως εσείς αλλά με την κούραση και την καθημερινότητα να μην έχει βρει το χρόνο και το τρόπο να σας το εκφράσει.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο άνδρας μου με βλέπει πλέον σαν μάνα του. Πού πήγε το «αρσενικό» που ερωτεύτηκα;

Είχαμε πει να κάνουμε μόνο σεξ, αλλά τον ερωτεύτηκα! Δεν ξέρω τι να κάνω…

Ερωτεύτηκα άνδρα από άλλη χώρα: Πώς να το πω στους γονείς μου;

Τα διλήμματα της ζωής: Ερωτεύτηκα τον αδερφό του πρώην μου. Τι να κάνω;

Σχετικά άρθρα