Έκανα κρυφά piercing κι όταν το έμαθαν οι γονείς μου έγινε χαμός! Τι να κάνω;

Εδώ και έναν μήνα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την οικογένεια μου (μαμά, μπαμπάς, αδερφή (24 ετών) ) επειδή ανακάλυψαν ότι έκανα piercing “septum” το οποίο είναι σκουλαρίκι στη μύτη. Και λέω ανακάλυψαν γιατί είχα κάνει μια συζήτηση πριν την τρύπα για να δω αντιδράσεις…

Η συζήτηση αυτή όμως βγήκε εκτός ορίων με τη μητέρα μου πιο πολύ από όλους έξαλλη. Τελικά όμως αποφάσισα ότι θα το κάνω. Εξήγησα με επιχειρήματα την επιλογή μου, ότι δηλαδή το θεωρώ ένα κόσμημα πάνω στο πρόσωπο και πως είναι όπως όλα τα άλλα σκουλαρίκια απλώς σε ένα άλλο σημείο, ότι είναι και αυτό θέμα γούστου και μέρος του στυλ που σε άλλους αρέσει και άλλους δεν αρέσει.

Αγαπώ πολύ τα σκουλαρίκια

Αγαπώ τα σκουλαρίκια, έχω πάρα πολλά ζευγάρια αλλά μόνο στα αυτιά (μία τρύπα στο κάθε αυτί μόνο). Έψαξα ακόμα και την ιστορία του piercing septum που ξεκινάει ήδη από αιώνες πριν και το θεώρησα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Πλέον έχω επικοινωνία μόνο με τον πατέρα μου, ελάχιστα με την αδερφή μου, ενώ η μαμά μου με εκβιάζει πως αν δεν το βγάλω δεν θα μου ξαναμιλήσει.

Σε αντίθεση με τα επιχειρήματα που προσπάθησα να δίνω ανελλιπώς η μητέρα μου απλώς ισχυρίζεται: «Δεν μου αρέσει. Βγάλτο. Μας ντροπιάζεις. Δεν θα σου μιλάω να ξέρεις». Όπως και όντως κάνει. Στη ζωή μού αρέσει η καλαισθησία και θεωρώ πως δεν είναι υπερβολικό εμφανισιακά καθόλου…

Είναι πολύ διακριτικό. Δεν πιστεύω ότι τους ντροπιάζω…

Ίσα ίσα είναι πολύ μικρο και διακριτικό ως σκουλαρίκι. Με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση γιατί θεωρεί χωρίς καμία βάση και αιτιολόγηση πως τους ντροπιάζω. Θέλω να έχουμε πάλι την επικοινωνία που είχαμε αλλά νομίζω πως είναι ακατόρθωτο να της αλλάξω γνώμη.

Η επιλογή του να το βγάλω ώστε να μου ξαναμιλήσει θα είναι σαν να δέχομαι τον εκβιασμό της. Κάτι που δεν θέλω σε καμία περίπτωση. Τι μπορώ να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Καλησπέρα σας,

Από το ερώτημα σας καταλαβαίνω ότι η αντίδραση της οικογένειας σας είναι τόσο έντονη λόγω του ότι δεν γνώριζαν ότι θα κάνετε μια τέτοια αλλαγή στην εμφάνισή σας.

Η αλήθεια είναι ότι το στυλ κάθε ανθρώπου είναι υποκειμενικό και έχει να κάνει με το τι ο καθένας θεωρεί μόδα, τι του ταιριάζει στην προσωπικότητα του και πώς μπορεί να το υποστηρίξει.

piercing nose

Είστε ένας ενήλικας που μπορεί να έχει το δικό του στιλ

Είστε ένας ενήλικας όπου μπορεί να χειριστεί θέματα της εμφάνισης του μόνο του οπότε καταλαβαίνω την αντίδρασή σας. Από την άλλη καταλαβαίνω και την αντίδραση της οικογένειας σας, που μπορεί να μην είναι εξοικειωμένη με αυτού του είδους τη μόδα και να θεωρείται “υπερβολή” στη δική τους αισθητική όλο αυτό.

Καλό θα ήταν να εκφράσετε τη δική σας μεριά και τη δική σας οπτική για το piercing, όπως το κάνατε σε μένα και από εκεί και πέρα έχει να κάνει με τον χρόνο που χρειάζονται (φαντάζομαι) για να συνηθίσουν και οι ίδιοι κάτι που μπορεί να είναι έξω από τα νερά τους.

Είστε ενήλικας και μπορείτε να υποστηρίξετε τη γνώμη σας και να βάλετε τα όρια σας, αρκεί οι πράξεις να έχουν ώριμο υπόβαθρο σκέψης και να υποστηρίζονται από επιχειρήματα.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τρύπα στη μύτη: Βελόνα ή piercing;

Τατουάζ και piercing: Πώς να συμβουλεύσω το έφηβο παιδί μου;

To νέο εντυπωσιακό trend στο piercing: κάνε τρύπα στο εσωτερικό μέρος του αυτιού σου

 

 

Σχετικά άρθρα