Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Πανεύκολα σπιτικά κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί
croissant

Πανεύκολα σπιτικά κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα σνακ για τα παιδιά για το σχολείο, για το πρωινό ή ακόμα και για το κυριακάτικο brunch με φίλους; Τότε μπορείτε να φτιάξετε εύκολα κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί.

Υλικά

  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 230 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο + έξτρα, για το λάδωμα
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 φέτες κασέρι, κομμένες στη μέση
  • 10 φέτες ζαμπόν, κομμένες διαγώνια
  • ξερή ρίγανη
  • 1 κρόκος χτυπημένος με 1 κ.σ. νερό
  • σουσάμι, για πασπάλισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

Για να ετοιμάσετε τα κρουασανάκια, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Στο μίξερ, με τη βοήθεια του σύρματος ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει αρκετές φυσαλίδες το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.
Μπορεί να γίνει και στο χέρι απλά θα χρειαστεί αρκετή ώρα παραπάνω ζύμωμα με τα χέρια.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2.
Λαδώνουμε 2 ταψάκια ή τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια του πλάστη και επιπλέον αλευριού ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ.
Κόβουμε σε 10 τρίγωνα στο φύλλο.
Τοποθετούμε σε κάθε τρίγωνο από μια μισή φέτα τυρί, μισή φέτα ζαμπόν, και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Τυλίγουμε από την πλατιά μεριά και σχηματίζουμε κρουασάν.
Τα τοποθετούμε στα ταψάκια και τα αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το μείγμα του αυγού.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή λίγο ακόμα ρίγανη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η συνταγή για το τέλειο brunch (ΒΙΝΤΕΟ)

7 συνταγές για το τέλειο σπιτικό brunch (ΒΙΝΤΕΟ)

Croque Madame: Γαλλικός πειρασμός για ένα κορυφαίο brunch

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X