Ανασφάλειες και κόμπλεξ στη σχέση: Ζηλεύω το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τι να κάνω;

θα ήθελα να μου δώσετε μια συμβουλή για κάτι το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχω τόσο μεγάλο κόμπλεξ. Το αγόρι μου, με το οποίο έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας, δουλεύει στο μαγαζί του πατέρα του… Στο μαγαζί αυτό μια φορά την εβδομάδα κάνουν κανένα μικρό πάρτι μπας και μαζευτεί περισσότερος κόσμος. Στα πάρτι αυτά όμως χορεύουν γνωστές χορεύτριες oriental και έναν άλλον χορό που τα περισσότερα σημεία του σώματος τους είναι έξω…

Για κάποιο λόγο εμένα με πληγώνει αυτό και νιώθω χάλια όταν ξέρω πως το αγόρι μου βρίσκεται στον ίδιο χώρο που γίνεται αυτό. Ζηλεύω αρκετά άλλα πιο πολύ εκείνη την ώρα θέλω να βάλω τα κλάματα ή καμιά φορά τα βάζω γιατί νιώθω πως μπορεί να το απολαμβάνει κάτι τέτοιο.

Του το έχω πει και έχουμε τσακωθεί για αυτό το θέμα αλλά είναι δουλειά του και είναι επίσης το μαγαζί του πατέρα του, οπότε δεν μπορεί να κάνει κάτι…

Αυτό που θέλω είναι να προσπαθήσω να το βγάλω αυτό από το μυαλό μου και να μπορέσω να τον στηρίξω γιατί ξέρω πως δεν φταίει σε κάτι αυτός ή να βρω μια λύση να καταφέρω να είμαι πιο ήρεμη σε κάτι τέτοιο για να μη δημιουργώ εντάσεις που δεν χρειάζονται και δεν έχουν νόημα ή να μην πληγώνομαι.

Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Καλησπέρα σας,

Από τα λεγόμενα σας καταλαβαίνω ότι εκφράζετε κάποιες ανασφάλειές σας, τις οποίες καλό θα ήταν να δουλέψετε όχι απαραίτητα για χάρη της σχέσης αλλά για να είστε εσείς καλά και να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

Ζηλεύουμε όταν δεν νιώθουμε επαρκείς με τον εαυτό μας και φοβόμαστε ότι ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας θα προτιμήσει κάποιο άλλο άτομο καλύτερο από εμάς. Αυτό όμως είναι μια υπόθεση που κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας υποβαθμίζοντας τον.

gunaika-xamili-autopepoithisi

Είστε αυτός ο άνθρωπος που είστε με όλα τα υπέρ και τα κατά και ο σύντροφός σας σας έχει επιλέξει για να είναι σε σχέση μαζί σας, άρα κάτι έχετε που είναι σημαντικό γι αυτόν.

Πιστέψτε στον εαυτό σας και εκτιμήστε τον! Δουλέψτε τις ανασφάλειες σας και αγαπήστε τον εαυτό σας, είναι ό,τι πιο σημαντικό έχετε και οφείλετε να τον σέβεστε, γιατί αν δεν το κάνετε εσείς δεν θα το κάνει κανείς δυστυχώς!

 

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μεγάλα κόμπλεξ μικρών παιδιών

Ζήλεια, κόμπλεξ και χαμηλή αυτοεκτίμηση: Πώς να πιστέψω στον εαυτό μου;

Όταν η ζήλια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο…

Σχετικά άρθρα